Meny

Leteaksjon etter båtbrann i Rogaland

Den store leteaksjonen som har pågått nord for Finnøy i Rogaland i forbindelse med båtbrannen i området, trappes nå ned.

Båten som brant er en cirka 35 fot lang cabincruiser. Bak hang det en liten rib som var merket Ballongen. Denne båten er hvit med blå striper.

Politiet er svært interessert i å komme i kontakt med eieren eller eventuelt andre som kjenner til denne båten.

Vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser til Stavanger Aftenblad klokka 9.40 at søket er i ferd med å trappes ned og at Sea King redningshelikopteret har returnert til Sola.

– Båten er helt utbrent og delvis sunket og kan ikke identifiseres. Vi har gjort omfattende søk i området, og søkeforholdene har vært gode. Hadde det vært personer i båten, mener vi vedkommende burde vært funnet nå. Det foreligger ingen bekymringsmelding eller opplysninger om at personer er savnet, sier Walle.

Nødetatene fikk melding om at en fritidsbåt sto i full fyr ved Alnskjæret i Finnøy kommune 7-tiden tirsdag morgen.

Litt før klokka 9 meldte Hovedredningssentralen Sør-Norge at brannen var slukket. Det ble dykket i sjøen rundt skjæret båten står på og søkt på holmer og skjær i området med helikopter og båter.

Foruten redningshelikopter og ambulansebåt, deltok politibåten, dykkere fra brannvesenet, en brannbåt, RS Sjømann og flere andre båter.

Saken oppdateres

Populært