Obduksjon: 35-åring på Sortland døde av kvelning

En mann fra Vesterålen ble funnet død på en adresse på Sortland. En bekjent av mannen er siktet i saken.
En mann fra Vesterålen ble funnet død på en adresse på Sortland. En bekjent av mannen er siktet i saken. Foto: Foto: Sverre Bjørstad Graff
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 35 år gammel mann døde av kvelning på Sortland i midten av november, viser obduksjonsrapporten. En kamerat erkjenner å ha drept ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet opplyser mandag at de har mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten. Den konkluderer med at dødsårsaken er kvelning.

– Dette er sammenfallende med resultatet av den taktiske etterforskningen, deriblant siktedes forklaring. Det er ikke gjort funn under obduksjonen som tyder på noen annen dødsårsak, opplyser politiadvokat Rita Hermansen Dahl i Nordland politidistrikt.

– Obduksjonen har ikke gitt et nøyaktig dødstidspunkt, men den sakkyndige undersøkelsen og øvrig gransking setter dagen til 9. november, fortsetter hun.

Les også: Mann siktet for drap på Sortland

En mann i 30-årene erkjenner ifølge politiet å ha drept Stig Anders Johansen, som ble funnet død 22. november. De to skal ha vært omgangsvenner. Den siktede mannen erkjenner straffskyld for at han under et basketak var ansvarlig for vennes død og at han ikke tilkalte hjelp etter hendelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Basketaket skal ha funnet sted hjemme hos siktede. Han skal ha plassert liket ute på verandaen. 35-åringen ble meldt savnet to dager før han ble funnet under en leteaksjon.

Siktede er varetektsfengslet fram til 21. desember. Påtalemyndigheten vil begjære varetektsfengslingen forlenget, ifølge politiadvokat Hermansen Dahl.