Dette skjer i dag

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 10. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nobels fredspris

I en seremoni i Oslo rådhus mottar Nadia Murad og Denis Mukwege diplomet og medaljen som er det synlige beviset på at de er årets nobelprisvinnere.

Murad og Mukwege får fredsprisen for sin innsats i kampen mot bruk av seksuell vold som våpen i krig og væpnede konflikter.

Dom i Jemtland-saken

Hedmarken tingrett avsier dom mot den drapstiltalte ektemannen til Janne Jemtland. Han er tiltalt for å ha skutt sin 36 år gamle kone i romjulen i fjor, for deretter å ha druknet henne og til slutt senket liket i Glomma.

Mannen nekter straffskyld og har forklart at skuddet gikk av da han prøvde å ta fra kona en pistol hun hadde rettet mot ham.

Löfven møter Riksdagens leder

Socialdemokraternas leder Stefan Löfven skal mandag orientere lederen i Riksdagen om fremdriften i regjeringssonderingene med sentrumspartiene. Dersom den fungerende statsministeren ikke ber om mer tid, kan et gå mot en statsministeravstemning i løpet av uken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt forsøk på Krekar-sak

Den italienske rettssaken mot mulla Krekar ble utsatt i oktober i håp om at Krekar kunne komme til landet og møte i retten.

Hans norske forsvarer, Brynjar Meling, opplyser til NTB søndag kveld at den omstridte mullaen ikke har fått noen papirer som gjør ham i stand til å reise.

Brexit-debatt i sluttfasen

Det britiske parlamentet fortsetter debatten om statsminister Theresa Mays omstridte brexitavtale. En avstemning over avtalen er ventet tirsdag.

Mandag er det også ventet at EU-domstolen kommer med en kjennelse om Storbritannia ensidig kan bremse brexit-prosessen.