Overgrepstiltalte Svein Ludvigsen bytter forsvarer

Advokat Ellen Holager Andenæs har overtatt som forsvarer for overgrepstiltalte Svein Ludvigsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Advokat Ellen Holager Andenæs har overtatt som forsvarer for overgrepstiltalte Svein Ludvigsen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Advokat Ellen Holager Andenæs har tatt over som forsvarer for overgrepstiltalte Svein Ludvigsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er den erfarne advokaten selv som bekrefter at hun er den tiltalte samfunnstoppens nye forsvarer overfor avisa Nordlys. Hun overtar etter advokat Ulf E. Hansen som har representert Ludvigsen siden det første fengslingsmøtet i januar i år.

– Jeg har inntrykk av at Ulf Hansen har gjort en meget god jobb i det som har vært en krevende periode i saken, sier Andenæs.

Hun sier hun har snakket med sin nye klient et par ganger etter overtakelsen, men vil ikke kommentere hvordan den 72 år gamle tidligere fylkesmannen har det.

– Jeg ønsker ikke å si så mye om det. Alle kan skjønne at dette er både en krevende og vanskelig sak for ham.

Det var 28. november at påtalemyndigheten tok ut tiltale mot Svein Ludvigsen for å ha misbrukt sin stilling til å oppnå seksuell omgang overfor personer i en sårbar posisjon. Ludvigsen bestrider innholdet i tiltalen og nekter straffskyld.