Meny

Fylkestingssal utvidet for 12 millioner kroner ett år før fylket blir lagt ned

1. januar 2020 blir Hordaland slått sammen med Sogn og Fjordane. Nå investerer sistnevnte 12 millioner kroner på utvidelse av fylkestingssalen.

– Det spesielle er at denne salen vil bli brukt om lag en gang i året, som sete for det nye fylkestinget i Vestland. Da er det meningsløst å bevilge penger til en slik utvidelse, all den tid lokale hotell utvider kapasiteten til kongresser og konferanser. Disse hotellene kan også tilby overnatting , sier Venstre-representant Alfred Bjørlo i fylkestinget til VG.

Han var blant dem som stemte imot vedtaket, som nå skaper misnøye i den lokale hotellnæringen.

– Jeg hadde nok brukt pengene på noe mer fornuftig, som turisme. Istedenfor å bruke 12 millioner kroner og kanskje ha et fylkesting én gang i året i Leikanger, så finnes det alternativ flere steder med egnede møtelokale for et større fylkesting, sier hotelldirektør Sigurd Kvikne i Kvikne Hotel til NRK.

Gruppelederen for fylkestinget forsvarer vedtaket og mener salen trenger oppussingen.

– Salen vil selvsagt ikke kun bli brukt én gang i året. Salen er jevnlig i bruk i dag. Det er ingen grunn til å tro at dette ikke vil øke fremover, sier fylkesvaraordfører og gruppeleder Åshild Kjelsnes for Ap i dagens fylkesting.

Hun mener det er viktig med en stor sal med en slik kapasitet.

Populært