Meny

Mann hevder Orderud-sokken var hans

Raggsokken som ble funnet i nærheten av kårboligen på Orderud gård hvor trippeldrapet ble begått i 1999. Foto: Ida von Hanno Bast/NTB Scanpix
En mann hevder overfor Dagbladet at det var han som eide den mystiske sokken som ble funnet på Orderud gård etter trippeldrapet i 1999.

Den 76 år gamle mannen har først nå meldt ifra til privatetterforsker Tore Sandberg som arbeider med gjenopptakelsessaken til Per og Veronica Orderud. Sokken ble i sin tid funnet på bakken utenfor kårboligen på Orderud går der trippeldrapet fant sted i mai 1999. Hvem som brukte sokken og hvordan den hadde havnet der er aldri blitt endelig belyst.

Til Dagbladet forteller nå mannen fra Romerike, anonymt, men på filmopptak, at sokken ble strikket av bestemora hans. Men sokkene var for små, så han ga dem bort til lillebroren hans som var narkoman. Lillebroren kjente Kristin Kirkemo, en av de fire som ble dømt for medvirking. Da sokken i 1999 kom på forsiden av VG, tok han kontakt med broren og spurte om det ikke var bestemorens sokk som ble vist fram på TV, sier han.

– Jeg gjenkjente da sokken og kontaktet broren min. «Er ikke det den sokken du fikk av meg?», spurte jeg ham. Broren min svarte da at «Jo, det stemte nok». Men han sa også at han hadde gitt dem videre til Kristin Kirkemo, som hadde sagt at sokkene skulle brukes utenpå et par sko, hevder 76-åringen.

Per og Veronica Orderud ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for medvirkning til drapene, men har begge nektet straffskyld. Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel, mens Kristin Kirkemo ble dømt til 16 års fengsel etter ankebehandling i lagmannsretten samme år. Ingen er dømt for selve drapshandlingen.

Populært