Meny

Ledig jobb for russisk-norsk språkekspert til USAs militære i Norge

HEMMELIGE TJENESTER: Norske og amerikanske soldater som øver sammen under Nato-øvelsen Trident Juncture. Amerikanske styrker i Norge skal ha hemmelige tjenester i Norge uten Forsvarsdepartementets viten eller kontroll. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Amerikansk selskap søker etter folk til hemmelig tjeneste for USAs militære i Norge.  Forsvarsdepartementet er ukjent med virksomheten.

Selskapet Mission Essential med hovedkvarter i Ohio, USA, går ut med en interessant jobb-annonse på nettstedet Linkedin:

USAs militære styrker i Norge trenger en språkekspert som kan snakke norsk og russisk perfekt.

Jobben blir å oversette for å støtte hemmelige beredskapsoperasjoner i regi av amerikanske militære i Norge, heter det.

Den som ansettes må være forberedt på å jobbe under tøffe forhold, inkludert kampsoner.

Mission Essential oppgir pussig nok Arendal, Aust-Agder, Norway som sitt kontaktpunkt.

ABC Nyheter finner ingen registrering på selskapet i telefonkatalogen eller i Brønnøysundregisteret, verken i Arendal eller andre steder i Norge.

Opp til amerikanerne selv

Vi har spurt Forsvarsdepartementet om norske myndigheter er kjent med utlysningen og selskapets aktiviteter av denne karakter i Norge?

– Hva anser norske myndigheter som formålet med aktiviteten som er beskrevet? spør vi også.

«Amerikanske styrker øver og trener i Norge, og denne aktiviteten er godkjent av norske myndigheter. Den direkte dialogen amerikanske myndigheter har med mulige norske tjenesteleverandører er ikke en del av en slik godkjenning, og slike forhold har vi naturlig nok ikke oversikt over.», svarer departementet.

Mulige norske tjenesteleverandører ser ikke ut til å være relevante i annonsen, som Forsvarsdepartementet har sett.

Der begrenses mulige kandidater til å være amerikanske borgere.

Les også:  Stillingsannonse avdekker amerikanske militære i Ukraina

Hårda bud

En del av betingelsene selskapet oppgir i annonsen, ser ut til å være generelle når de rekrutterer folk til hemmelige tjenester.

De skal kunne være disponible sju dager i uka, opp til 12 timer om nødvendig per dag, kunne oppføre seg ubermerket og gli inn i lokal kultur og vaner og være villige til å jobbe i tøffe omgivelser, om nødvendig i krigssoner.

Mission Essential presenterer seg som leverandør til forsvaret og hemmelige tjenester i USA og vennligsinnede land, samt multinasjonale selskaper.

I september ble Al Pisani hentet som toppsjef i selskapet. Han har bakgrunn blant annet fra den store våpenfabrikanten Northrop Grumman.

Her er annonsen:

HEMMELIG RUSSER-JOBB: Amerikanske styrker i Norge trenger en ekspert på både norsk og russisk språk, viser stillingsannonsen. Foto: Linkedin

Les også:   EU legger opp til 45 prosents kutt i klimautslipp, regjeringen holder på 40

Populært