Meny

Vogntog-sjåføren «fulgte litt med på veien» mens han så film

Sjåføren av vogntoget «fulgte litt med på veien» på glatta i Orkanger. Han fulgte også litt med på en spennende film. Foto: Statens vegvesen på Twitter.
En polsk yrkessjåfør ble tatt på fersken mens han så film under tungtransport i Trøndelag. Fikk førerkortet beslaglagt.

Vogntog-sjåføren ble stanset av Statens vegvesens inspektører, som mente en laptop sto åpen i førerhuset. Han kjørte da vogntoget på glatte veier i et tettbebygd strøk i Orkanger, melder NRK Trøndelag.

Da inspektørene fra Statens vegvesen kom inn i førerhuset var laptopen slått sammen. De ba sjåføren åpne den, og det viste seg at en film fremdeles sto til avspilling.

Les også: Bring-sjåfør filmet testjuks – fikk riktig svar på forhånd

Sjåføren innrømmet etter hvert at han hadde sittet og sett på filmen. Han mente han hadde «fulgt litt med på veien», opplyser vegvesenet til NRK.

Politiet ble tilkalt og mannen fikk førerkortet beslaglagt på stedet.

– Ingen skal se på film mens man kjører. Vi tar dette selvsagt svært alvorlig. Sjåfør skal ha all sin oppmerksomhet rettet mot sin egen kjøreadferd og andre trafikanter, sier operasjonsleder hos politiet i Trøndelag, Ann Kristin Øie, til NRK Trøndelag.

Vogntoget kjørte på glatte veier i et forholdsvis tettbebygd strøk i Orkdal, med mye trafikk, opplyser vegvesenet til NRK.

Populært