Fortsatt ingen siktet etter pakkebombefunnet i Ski

Politihuset i Ski ble evakuert etter funnet av bomben. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix
Politihuset i Ski ble evakuert etter funnet av bomben. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet vet fortsatt ikke hvem som sendte pakkebomben som ble levert på politihuset i Ski i Akershus. Etterforskningen pågår for fullt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Jon Skarpeid i Øst politidistrikt sier at de får både teknisk og taktisk bistand fra Kripos i etterforskningen.

– De mest sentrale tekniske undersøkelsene gjør vi av bomben vi fant. Kripos og andre spesialister saumfarer dette beviset for å se om de finner spor som DNA eller fingeravtrykk, som kan lede oss videre på veien mot å identifisere hvem som har laget dette, sier Skarpeid til NTB.

Politiet har uttalt at det er snakk om en skarp, reell bombe som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker. Den var adressert til politiet og ble levert av en sjåfør fra Posten.

– Vi vil ikke gå inn på detaljer om hvor pakken kom fra, sier Skarpeid.

Han bekrefter imidlertid at de i løpet av torsdag har jobbet med å sikre mulige spor fra videoovervåking – eventuelt også fra stedet hvor pakken ble levert inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det ble slått alarm da pakken skulle åpnes onsdag morgen, og en ansatt fikk mistanke om at noe var galt. Politiets bombegruppe var på stedet rundt 45 minutter senere, og de valgte å uskadeliggjøre gjenstanden ved å avfyre skudd mot den.

– Dette dreier seg om en svært alvorlig straffbar handling, og vi anser dette som et angrep på politiet med stort skadepotensial, sa politimester Jon Steven Hasseldal i Øst politidistrikt på en pressekonferanse torsdag formiddag.