Dette skjedde i natt

Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix
Foto: Mark Schiefelbein / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 6. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Militærfly kolliderte

Et F/A-18 kampfly og en versjon av Hercules som brukes til å tanke drivstoff i luften tok av fra en base i Iwakuni sør i Japan og holdt på å øve da de kolliderte i luften og styrtet i havet.

Det var to personer om bord i kampflyet, mens tankflyet hadde en besetning på fem. En person er funnet i livet, mens søket etter de andre fortsatt pågår.

Huaweis finansdirektør pågrepet

Wanzhou Meng ble pågrepet i Vancouver på den canadiske vestkysten lørdag 1. desember, opplyser det canadiske justisdepartementet til avisen Globe and Mail. Hun er etterlyst og ønsket utlevert til USA.

Wall Street Journal skrev tidligere i år at amerikanske myndigheter undersøker om Huawei har brutt sanksjonene mot Iran ved å videresalget utstyr fra det amerikanske IT-selskapet Hewlett-Packard.

Grensevakt i USA tiltalt for drap

En amerikansk grensevakt som har innrømmet å ha drept fire kvinner, er nå tiltalt og risikerer dødsstraff.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den tiltalte har fortalt etterforskerne at han drepte fire sexarbeidere fordi han mente de var «verdiløse» og han mente han gjorde grensebyen Laredo en tjeneste. De drepte kvinnene ble dumpet langs landeveien på landsbygda i Texas.

LO-lederen ber om Israel-boikott

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen ba 1.200 fagforeningsledere støtte et krav om å boikotte Israel. Utspillet kom under årskonferansen til ITUC, verdens største sammenslutning av fagorganisasjoner, skriver Dagbladet.

Kravet fikk imidlertid beskjeden støtte, og det virker ikke som om det blir vedtatt når det kommer opp til votering fredag.

Senatet forbereder resolusjon om journalistdrap

En tverrpolitisk gruppe i USAs senat jobber med en resolusjon der det heter at Saudi-Arabias kronprins var delaktig i drapet på journalist Jamal Khashoggi.

Resolusjonsforslaget er først og fremst symbolsk, men viser uroen i Senatet over drapet og Trump-administrasjonens håndtering av saken. Det er ett av flere tiltak som vurderes etter at CIA-direktør Gina Haspel orienterte lederne i Senatet om saken.