Meny

Unge Venstre-leder støtter Raja

Venstres Sondre Hansmark fremhever Abid Raja som en sentral og viktig skikkelse i Venstre. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Unge Venstres leder Sondre Hansmark sier moderpartiet trenger flere personligheter som Abid Raja.

– Raja er blant dem som profilerer Venstres primærpolitikk og som pusher våre folk i regjering. Vi trenger flere som gjør som Raja, sier han til Klassekampen.

Hansmark vil ikke kommentere konflikten mellom Venstres partileder Trine Skei Grande og Raja, partiets finanspolitiske talsperson og budsjettforhandler. Men han kommer med en åpen støtteerklæring til den sykemeldte partitoppens syn på den statlige støtten til Human Rights Service (HRS).

– Venstres stortingsgruppe var tydelige på at vi ville kutte støtten til HRS. Abid hadde gruppen i ryggen på det. HRS bidrar ikke til integrering, slik formålet med pengestøtten var, men til å sette muslimer og andre opp mot hverandre, sier ungdomslederen.

Tilliten mellom Grande og Raja beskrives som «farlig lav» etter at partilederens nedsabling av sin egen budsjettforhandler i en telefonsamtale med Høyres forhandler Henrik Asheim har vakt oppsikt. Det var nettopp HRS-støtten som var i sentrum av utskjellingen.

Les også: Partitopper i Venstre verner Trine Skei Grande

Populært