Meny

Voldtektsdømt møtte ikke opp i ankesaken

Eidsivating lagmannsrett har forkastet ankesaken til en mann som er dømt for voldtekt. Årsaken er at han ikke møtte opp.

Både aktor og forsvarer ønsket imidlertid å utsette ankesaken med én dag, men fikk ikke medhold, skriver Romerikes Blad. Fordi ankesaken er forkastet, blir skyldspørsmålet stående.

– Jeg mener det er uheldig at retten velger å avvise saken hans og jeg lurer jo på hva de tenker om hans rettssikkerhet, sier forsvarer Per Ove Marthinsen som var dypt uenig i avgjørelsen til lagmannsretten.

Lagmannsretten mener den somaliske asylsøkeren ikke har gyldig fravær. Han bor nå på en institusjon i Bergen og skulle opprinnelig ta toget til Romerike mandag. Dette ble i siste liten endret av ledelsen ved institusjonen da de mente det var for mange steder han kunne stikke av mellom Bergen og Oslo.

Den da 20 år gamle asylsøkeren ble i 2017 i Øvre Romerike tingrett dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i ankomsthallen på Oslo Lufthavn. Han skal ha forsøkt å kysse henne på munnen, hvorpå kvinnen trakk seg unna. Han holdt henne så fast, befølte henne og begikk seksuelt overgrep mot henne, mens kvinnen forsøkte å vri seg unna.

(©NTB)

Populært