Voldtektsdømt møtte ikke opp i ankesaken

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eidsivating lagmannsrett har forkastet ankesaken til en mann som er dømt for voldtekt. Årsaken er at han ikke møtte opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både aktor og forsvarer ønsket imidlertid å utsette ankesaken med én dag, men fikk ikke medhold, skriver Romerikes Blad. Fordi ankesaken er forkastet, blir skyldspørsmålet stående.

– Jeg mener det er uheldig at retten velger å avvise saken hans og jeg lurer jo på hva de tenker om hans rettssikkerhet, sier forsvarer Per Ove Marthinsen som var dypt uenig i avgjørelsen til lagmannsretten.

Lagmannsretten mener den somaliske asylsøkeren ikke har gyldig fravær. Han bor nå på en institusjon i Bergen og skulle opprinnelig ta toget til Romerike mandag. Dette ble i siste liten endret av ledelsen ved institusjonen da de mente det var for mange steder han kunne stikke av mellom Bergen og Oslo.

Den da 20 år gamle asylsøkeren ble i 2017 i Øvre Romerike tingrett dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en kvinne i ankomsthallen på Oslo Lufthavn. Han skal ha forsøkt å kysse henne på munnen, hvorpå kvinnen trakk seg unna. Han holdt henne så fast, befølte henne og begikk seksuelt overgrep mot henne, mens kvinnen forsøkte å vri seg unna.