MC-drapet: Forsvarerne klandrer politiets førstehjelp

Under et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett, presenterte forsvarerne til de tiltalte en ny teori om hvorfor 31-åringen døde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Under et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett, presenterte forsvarerne til de tiltalte en ny teori om hvorfor 31-åringen døde. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarerne til to menn på 29 og 34 år som er tiltalt for MC-drapet i Asker i fjor, mener det er politiets førstehjelp som er årsaken til at mannen døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forsvarerne framholdt derfor i tingretten tirsdag at mennene bør dømmes for grov vold, ikke drap, skriver TV 2.

Søndag 22. januar i fjor ble en 31 år gammel mann funnet kraftig forslått i sin egen leilighet i Asker etter å ha blitt oppsøkt av sju menn, flere av dem fra MC-klubben Rock Machine MC.

Politiet ankom åstedet klokken 21.36, ti minutter før ambulansepersonell ankom. I løpet av de ti minuttene skal politibetjenten ha snudd mannen over på ryggen, før avdøde, som da var i live, fikk innblåsinger og hjertekompresjoner.

– Politiet snur ham på ryggen og renser ikke svelget. Faren for å få blod ned i lungene da, er overhengende. Vi mener fornærmedes liv kunne vært reddet om han handlet annerledes, sier den drapstiltalte 34-åringens forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Hun får full støtte fra advokat Johannes Wegner Mæland, som forsvarer den drapstiltalte 29-åringen. Rettsmedisiner, overlege Arne Stray-Pedersen, avfeide imidlertid teorien under tirsdagens rettsmøte.

Bakgrunnen for hendelsen skal ha vært at fornærmede, som nylig var blitt kastet ut av MC-klubben, hadde truet med å sprenge klubbhuset deres med håndgranat.