Meny

Vedum: – Norge er blitt mer oljeavhengig

Norsk økonomi er blitt mer oljeavhengig enn før oljekrisen, mener Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Neste år ligger det an til større investeringer i olje- og gassektoren enn i fastlandsøkonomien. Da kan ikke Fremskrittspartiet og Høyre skryte av omstilling. Det blir bare festtaler og tomme ord, sa Vedum i finansdebatten i Stortinget mandag.

Vedum viste til at oljeinvesteringene de siste årene har ligget på 150 milliarder kroner i året og investeringene i bolig på rundt 200 milliarder.

– Da Erna Solberg kom inn på Statsministerens kontor i 2014 var handelsunderskuddet i fastlandsøkonomien på 157 milliarder kroner. I dag er det på 258 milliarder kroner. Det vil si at vi er blitt mer oljeavhengige i dag en vi var før oljekrisen. Det er noe helt annet enn vi hører i alle festtalene fra Høyre og Frp om at vi har gått gjennom en stor omstilling i norsk økonomi, hevdet Vedum.

(©NTB)

Populært