Fire svensker tiltalt for motarbeidelse av norsk rettsvesen

Det var her i Haugaland tingrett de fire svenskene møtte opp som tilhørere i en rettssak i høst. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Det var her i Haugaland tingrett de fire svenskene møtte opp som tilhørere i en rettssak i høst. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire svensker er tiltalt for motarbeidelse av rettsvesenet etter at de dukket opp under en rettssak mot medlemmer av MC-klubben La Familia i Haugesund i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konstituert førstestatsadvokat Asbjørn Eritsland har tatt ut tiltale for grov motarbeidelse av rettsvesenet mot de fire svenskene som vandret inn i rettssalen under straffesaken mot seks medlemmer av motorsykkelklubben La Familia i Haugesund tidligere i år, skriver Haugesunds Avis.

Ifølge tiltalen har de fire sentrale posisjoner i La Familia i Sverige der klubben har hovedbase og var moderklubb for avdelingen i Haugesund. Strafferammen for grov motarbeidelse av rettsvesenet er fengsel i inntil ti år, med en minimumsstraff på ett års fengsel.

I tiltalen blir det påpekt at svenskenes oppmøte i rettssal 14 i Haugaland tingrett medførte frykt blant flere av de tiltalte og fornærmede i straffesaken. Svenskene oppga også falske navn.

– Deres opptreden var egnet til å påvirke de tiltaltes og vitners forklaringer i Haugland tingrett. Overtredelsen anses som grov, idet det særlig leges vekt på at den er begått av flere i fellesskap og hadde et organisert preg, heter det i tiltalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiadvokat Øyvind Haukland, skal være aktor i saken i april neste år. Han sier til Haugesunds Avis at politiet ser alvorlig på saken.

– Motarbeidelse av rettsvesenet er noe vi tar på alvor, sier Haukland.

I den aktuelle rettssaken ble seks menn i oktober dømt for grov vold, ran og kidnapping av en 27 år gammel mann i Haugesund 27. januar i år. Fire ble dømt til fengsel og hovedmannen, en 44-åring som regnes som en lederskikkelse i La Famila lokalt, fikk to og et halvt år. To av de tiltalte fikk samfunnsstraff. Ingen av de seks hadde motorsykkel.