Forfang-seier kickstartet den norske hoppsesongen

Johann André Forfang vant i Russland lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Johann André Forfang vant i Russland lørdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Johann André Forfang klinte til og vant i hoppverdenscupen i russiske Nizjnij Tagil lørdag. Robert Johansson og Halvor Granerud havnet også blant de ti beste.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Forfang hoppet svært imponerende, og med to gode svev på 135,5 og 129 meter i vanskelige forhold tok han seieren 0,2 poeng foran polske Piotr Zyla.

Tredjeplassen gikk til japanske Ryoyu Kobayashi, som dermed tok sin fjerde pallplass på rad i verdenscupen.

Etter første omgang lå Forfang på 3.-plass og var 4,4 poeng bak lederen Kobayashi. Japaneren sto igjen til slutt i finaleomgangen, men taklet ikke presset.

Dermed tok Forfang Norges første seier i vinter. Det var også den første norske pallplassen denne sesongen.

Tre blant topp ti

Johansson smalt til med 130,5 meter i annen omgang. Dermed hoppet han seg opp fra 13. til 6.-plass. Hans første hopp var 126 meter langt.

Granerud fløy også høyt over kulen og strakte seg ned til 135 meter i første omgang. 22-åringen var tydelig fornøyd etter eget hopp og lå på 5.-plass. Han var åtte poeng bak Kobayashi.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I finaleomgangen skuffet han derimot med et hopp på 120 meter og havnet til slutt på 9.-plass, men det norske laget kunne likevel glede seg over å ha tre hoppere i topp ti.

Tre ute

Anders Fannemel tok karrierens første verdenscupseier i Nizjnij Tagil i 2014, men lørdag var han ikke i nærheten av å gjenta det med sitt hopp på 119 meter. Det holdt ikke til å kvalifisere seg for finaleomgangen.

Daniel-André Tande landet på svake 115,5 meter og tok seg heller ikke videre. Kongsberg-hopperen klarte dermed ikke å gjøre som i fjor, da han var på seierspallen i begge rennene i Nizjnij Tagil.

22 år gamle Sondre Ringen leverte et hopp på 118 meter. Dermed var konkurransen over for tre av de norske hopperne etter bare én omgang.