Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 1. desember.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tenåringsgutter ranet i Trondheim

To gutter i tenårene ble ranet av fire ungdommer i Trondheim natt til lørdag. En av dem skal ha blitt slått i ansiktet med en jernstang.

– Tenåringsguttene ble stanset av fire andre ungdommer i Innherredsveien. De fikk eiendelene frastjålet, og den ene av dem ble slått i ansiktet, sa operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB. Gjerningspersonene er ikke pågrepet.

Seks pågrepet etter slåsskamp

Seks personer er pågrepet og satt i arresten etter en slåsskamp på Solli Plass i Oslo natt til lørdag.

En person lå bevisstløs på asfalten og flere løp fra stedet da politiet ankom. Den bevisstløse personen ble fraktet til legevakt, og er blant de pågrepne i saken. Politiet jobber nå med å finne ut hvem som har gjort hva, og vil blant annet innhente video fra stedet.

IS-leder pågrepet i Syria

Den kurdisk-ledede opprørsalliansen SDF, som støttes av USA, hevder at de har pågrepet sikkerhetslederen til ekstremistgruppen IS.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en uttalelse fredag beskriver SDF Osama Oweid Saleh som «en av de farligste terroristene i Daesh-gruppen», og sier at han hadde en aktiv rolle i planleggingen og gjennomføringen av 40 terrorangrep.

USA vil straffeforfølge migranter

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet lovet fredag at de i framtiden vil straffeforfølge alle migranter som deltar i «voldelige sammenstøt» med grensevakter.

Lovnaden kommer etter at de bestemte seg for å ikke straffe de 42 migrantene fra Sentral-Amerika som forrige helg ble pågrepet etter en voldelige sammenstøt på grensa til Mexico.