Meny

Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 1. desember.

Tenåringsgutter ranet i Trondheim

To gutter i tenårene ble ranet av fire ungdommer i Trondheim natt til lørdag. En av dem skal ha blitt slått i ansiktet med en jernstang.

– Tenåringsguttene ble stanset av fire andre ungdommer i Innherredsveien. De fikk eiendelene frastjålet, og den ene av dem ble slått i ansiktet, sa operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt til NTB. Gjerningspersonene er ikke pågrepet.

Seks pågrepet etter slåsskamp

Seks personer er pågrepet og satt i arresten etter en slåsskamp på Solli Plass i Oslo natt til lørdag.

En person lå bevisstløs på asfalten og flere løp fra stedet da politiet ankom. Den bevisstløse personen ble fraktet til legevakt, og er blant de pågrepne i saken. Politiet jobber nå med å finne ut hvem som har gjort hva, og vil blant annet innhente video fra stedet.

IS-leder pågrepet i Syria

Den kurdisk-ledede opprørsalliansen SDF, som støttes av USA, hevder at de har pågrepet sikkerhetslederen til ekstremistgruppen IS.

I en uttalelse fredag beskriver SDF Osama Oweid Saleh som «en av de farligste terroristene i Daesh-gruppen», og sier at han hadde en aktiv rolle i planleggingen og gjennomføringen av 40 terrorangrep.

USA vil straffeforfølge migranter

Det amerikanske sikkerhetsdepartementet lovet fredag at de i framtiden vil straffeforfølge alle migranter som deltar i «voldelige sammenstøt» med grensevakter.

Lovnaden kommer etter at de bestemte seg for å ikke straffe de 42 migrantene fra Sentral-Amerika som forrige helg ble pågrepet etter en voldelige sammenstøt på grensa til Mexico.

(©NTB)

Populært