Meny

Usikkert om moren i Valdres-saken møter i ankesaken

Politiets teknikere arbeider ved hytta der 13 år gamle Angelica Heggelund ble funnet død på Beitostølen nyttårsaften 2015. Moren er dømt til tre års fengsel. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Under rettssaken i fjor vår måtte den tiltalte moren til Angelica Heggelund (13) legges inn på sykehus. Det er usikkert om hun vil følge ankesaken i januar.

– Vi vet ikke før vi står der. Men hun prøver det hun kan, og så ser vi om ting kan tilrettelegges for henne, sier morens forsvarer Aasmund Olav Sandland til Dagbladet.

Moren til 13 år gamle Angelica Heggelund, Camilla Heggelund Hovd, anket i mai dommen fra Valdres tingrett, som slo fast at 47-åringen ved grov uaktsomhet forårsaket datterens død i 2015 ved å unndra henne nødvendig helsehjelp. Datteren døde av avmagring.

Da saken startet i Valdres tingrett i april 2017, måtte den utsettes på hovedforhandlingens andre dag fordi moren fikk kritisk føling i rettssalen og måtte legges inn på sykehus. I februar i år viste en sakkyndigrapport at kvinnen ikke tåler en ny runde i retten.

Den 47 år gamle kvinnen skriver i en SMS til Dagbladet at «forrige rettssak resulterte i en voldsom retraumatisering». Hun ønsker ikke å utdype om hun kommer til å stille i retten eller ikke.

Hovedforhandlingen i ankesaken i Eidsivating lagmannsrett er berammet over en måned fra og med 15. januar.

(©NTB)

Populært