Bjørnland blir trolig ny politidirektør

PST-sjef Benedicte Bjørnland, som nylig fikk forlenget sitt åremål i PST, slutter for å overta ledelsen av Politidirektoratet.
PST-sjef Benedicte Bjørnland, som nylig fikk forlenget sitt åremål i PST, slutter for å overta ledelsen av Politidirektoratet. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

PST-sjef Benedicte Bjørnland (53) blir trolig ny politidirektør. Søkerlisten ble offentlig fredag, og hun er den eneste reelle søkeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjørnland kommer fra Vestfold og er utdannet jurist ved Universitetet i Oslo i 1991. Hun har vært både visepolitimester og politimester i daværende Vestfold politidistrikt fra 2003 til 2012 da hun overtok som sjef i Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Nåværende politidirektør Odd Reidar Humlegård (57) sa i september at han ville gå av når åremålet utløp i november i år. Han har vært sjef i Politidirektoratet siden 2012.

Assisterende direktør Håkon Skulstad fungerer midlertidig i stillingen, skriver Politiforum.

Dagbladet skrev torsdag at det jobbes i Justisdepartementet for å finne en internasjonal stilling til Reidar Humlegård.

Thorbjørn Gaarder er den andre søkeren til stillingen som politidirektør, viser søkerlisten. Han har søkt det meste av topplederstillinger i Norge de siste årene.