Meny

Kvinne dømt for grov voldtekt for andre gang på kort tid

En 20 år gammel kvinne er dømt til fem års fengsel for vold og grov voldtekt mot en mann i 30-årene. Kvinnen sitter fengslet i Sverige i en lignende sak.

I oktober i fjor ble den 20 år gamle kvinnen dømt til to års fengsel for vold og voldtekt i en lignende sak i Sverige. Det var i forbindelse med denne saken at politiet kom på sporet av voldtekten i Eidskog, som skjedde drøyt et halvt år tidligere.

Hendelsen i Eidskog skal ha skjedd på en fest natt til søndag 18. desember 2016. Da var kvinnen kun 18 år.

Ifølge NRK ble kvinnen dømt i Glåmdal tingrett fredag til fem års fengsel. I tillegg til kvinnen er en mann i 20-årene dømt til tre års fengsel for medvirkning til voldtekten, og en mann i 40-årene dømt til fengsel i fem måneder for vold mot mannen.

I dommen er det lagt vekt på at dette er en svært grov sak. Kvinnen tok initiativ og utførte voldtekten. I dommen står det at handlingen var grotesk, grov, ydmykende og særlig krenkende.

Kvinnen fortalte i retten at hun trodde mannen i 30-årene var pedofil, og sa i retten at hun ønsket å sette mannen på plass og planla en felle for han. Hun skal selv ha blitt utsatt for overgrep tidligere i livet av en annen person.

Kvinnen ble senere kjent med av politiet at det ikke er noen grunn til å tro at mannen er pedofil.

Grov voldtekt kan straffes med fengsel fra 3 til 21 år i fengsel, men retten mener at straffen bør settes ned på grunn av kvinnens unge alder.

(©NTB)

Populært