Mann pågrepet etter konvoluttstunt på Hamar

To ansatte ved Innlandet politidistrikt på Hamar er tatt hånd om etter å ha vært i kontakt med en konvolutt som inneholdt hvitt pulver. Foto: Jo Espen Brenden / NTB scanpix
To ansatte ved Innlandet politidistrikt på Hamar er tatt hånd om etter å ha vært i kontakt med en konvolutt som inneholdt hvitt pulver. Foto: Jo Espen Brenden / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En mann i 60-årene fra Hedmark er pågrepet, siktet for å ha sendt en konvolutt med ufarlig hvitt pulver til politiet på Hamar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet meldte om pågripelsen fredag klokka 16.15. Da hadde bombegruppa som rykket ut fra Oslo, slått fast at pulveret var ufarlig.

Operasjonsleder Haagen Løvseth i Innlandet politidistrikt bekreftet overfor Hamar Arbeiderblad at mannen langt på vei avslørte seg selv ved at konvolutten inneholdt informasjon om avsenderen.

Han tror ikke mannen vil bli begjært varetektsfengslet og bemerker overfor avisa at denne type handlinger gjerne utføres av folk som er misfornøyd med noe.

Fredag formiddag mottok politiet på Hamar en konvolutt med et hvitt pulver som var adressert til Innlandet politidistrikt. Rommet med konvolutten ble avsperret, men det var ikke nødvendig å evakuere bygningen. To ansatte ble tatt hånd om av helsepersonell etter å ha vært i kontakt med innholdet i konvolutten.

– De fikk kløe i halsen og svie i øynene, og de har fått behandling på stedet. De følges videre opp, sa operasjonsleder Dyre Antonsen i Innlandet politidistrikt til NTB.

Personvernpolicy