Dette skjedde i natt

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 30. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Airbnb i Norge mer lønnsomt

Leieinntektene til Airbnb-utleiere i Norge ventes å ende på 2,4 milliarder kroner i år, noe som er en økning på 50 prosent fra i fjor, viser en analyse.

– Den gode nyheten i denne analysen er jo at turismen til Norge er mye større enn vi har trodd til nå, sier direktør for NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.

Merkel nødlandet

Tysklands statsminister Angela Merkel rekker ikke åpningen av G20-toppmøtet i Argentina etter at flyet hennes måtte nødlande i Köln torsdag kveld.

Nødlandingen skyldtes tekniske problemer. Merkel kom seg raskt på et annet fly.

90 innsatte på rømmen i Indonesia

90 innsatte er på rømmen etter at de torsdag kveld brøt seg ut av et fengsel vest i Indonesia, melder lokale myndigheter fredag.

De innsatte skulle samles til en massebønn, men valgte i stedet å utnytte situasjonen og brøt ned gjerder for å rømme fra fengselet.

Allierer seg mot «Uber-loven»

Senterpartiet og Taxiforbundet frykter den foreslåtte taxi-liberaliseringen vil få konsekvenser for heltidsyrket drosjesjåfør.

– Drosjesjåfør som heltidsyrke kan forsvinne. Vi etterlyser at departementet tar debatten om løsarbeidersamfunnet, sier styreleder Øystein Trevland i Norges Taxiforbund til Klassekampen.

Personvernpolicy