Kvinne (24) døde av hodeskader før Egersund-brann

Kvinnen som ble funnet død etter brannen i kjellerleiligheten i dette huset i Egersund, var påført hodeskader. Ektemannen er siktet for å ha drept kvinnen.
Kvinnen som ble funnet død etter brannen i kjellerleiligheten i dette huset i Egersund, var påført hodeskader. Ektemannen er siktet for å ha drept kvinnen. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 24 år gamle kvinnen som ble funnet død etter en brann i en leilighet i Egersund 17. september døde av hodeskader, viser den endelige obduksjonsrapporten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnens ektemannen (28) ble siktet for drap på kona dagen etter og har siden sittet varetektsfengslet. Paret er opprinnelig fra Sudan. Han har bodd i Norge i tre år, mens kona kom fra Sudan i sommer.

Kvinnen ble funnet død i parets leilighet i Egersund etter en brann 17. september i år.

– Dødsårsaken kan ikke knyttes til brannen. Kvinnen døde av skader i hodet, sier politiadvokat Fredrik Martin Soma i Sørvest politidistrikt til Stavanger Aftenblad.

Ifølge avisen ble det ikke funnet kullos i kvinnes luftrør eller lunger, noe som indikerer at kvinnen var død allerede før brannen startet. Skadene i hodet skyldes stump vold. Obduksjonen viste i tillegg at kvinnen var gravid.

Soma ønsker ikke å si noe om politiet har funnet noe våpen.

– På nåværende tidspunkt ønsker jeg ikke å uttale meg om funn i saken, sier politiadvokaten.

Ektemannen nekter straffskyld. Han hevder han sov da brannen brøt ut, og at han ikke klarte å komme seg inn til kona i stua og kjøkkenet.