Meny

– Ludvigsen inviterte unge gutter på middag og hotellovernatting

Tidligere fylkesmann og statsråd Svein Ludvigsen (72) er suspendert fra medlemskapet i frimurerlosjen i Tromsø mens straffesaken mot ham pågår. Foto: Anders Wiklund / Tt / NTB scanpix
Overgrepstiltalte Svein Ludvigsen oppsøkte mindreårige gutter på institusjon og inviterte dem på middag, badstu og hotellovernatting, mener politiet.

Det kommer fram av en kjennelse om varetektsfengsling fra januar i år fra Hålogaland lagmannsrett, som den gang la ned forbud mot offentlig gjengivelse av avgjørelsen. Forbudet er nå opphevet etter begjæring fra VG.

«Siktede skal uten tilsynelatende aktverdig formål, og uten å gå via formelle kanaler, eller ved å varsle verger, ha etablert kontakt med flere mindreårige gutter som har hatt opphold på ulike institusjoner, og hvor han har invitert til middag, badstue, kjøreturer og hotellovernatting», heter det i kjennelsen fra lagmannsretten.

Svein Ludvigsen er nå tiltalt for å ha misbrukt sin stilling som fylkesmann til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge enslige asylsøkere. Han er også tiltalt for å ha utnyttet to av de fornærmedes sårbare stilling til samme formål.

Den tidligere fiskeriministeren nekter straffskyld og avviser at han har hatt noen form for seksuell kontakt med de fornærmede i saken.

Populært