Ni evakuert etter brann i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ni personer er evakuert fra sine hjem etter at det begynte å brenne i en nabobygning på Nesttun i Bergen natt til torsdag. Brannen er slukket.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet fikk melding om brannen på Nesttun kl. 4.07 natt til torsdag.

Først ble åtte personer evakuert fra sine hjem, men halvannen time seinere fikk de flytte hjem igjen. Like før kl. 5.30 melder politiet til NTB at ni nye personer har blitt evakuert. Til sammen 17 personer har blitt evakuert i løpet av natten. Det er ikke meldt om noen personskader.

– De er ikke evakuert fordi det er spredningsfare, men fordi det er røyk i området, sa operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt til NTB like før kl. 5.

Like før kl. 6 melder brannvesenet i Hordaland på Twitter at brannen er slukket. De meldte også at en del etterslukningsarbeid gjenstår.

Bygget var et eldre forretningsbygning med to butikker. Bygningen sto i en periode i full fyr og har brent ned til grunnen. På grunn av mye vind i området jobbet brannvesenet intenst med å hindre videre spredning.

De evakuerte bor i nabobygningene til butikkbygget. Det skal ikke ha vært noen leiligheter i forretningsbygningen.

Nesttunvegen var stengt for trafikk en stund, men rett før klokken åtte opplyser politiet at den igjen er åpnet for trafikk.