Kvinne dømt til tvungent psykisk helsevern for drap på nabo (84)

En 22 år gammel kvinne var utilregnelig da hun drepte 84 år gamle Gudrun Myrvang Thomassen på Finnsnes i fjor, mener Senja tingrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen dømmes til overføring til tvungent psykisk helsevern ettersom retten finner at hun var psykotisk og strafferettslig utilregnelig da hun begikk drapet, skriver Nordlys.

Drapet skjedde 20. november i fjor. Politiet rykket ut til en mulig trusselsituasjon, men den unge kvinnen var borte da de kom fram. Tre og en halv time senere fant de kvinnen hjemme hos drapsofferet som var påført omfattende skader.

Healer

Drapet skjedde i Thommassens hjem i Finnsnes i Troms.

– Tiltalte var psykotisk, og årsaken til det har muligens sammenheng med en stoffskiftesykdom som tiltalte hadde, der medisineringen var avsluttet, sa aktor Hugo Henstein da rettssaken startet i Senja tingrett 19. november.

Thomassen var blant annet kjent som healer i lokalmiljøet. Blant dem som skal ha søkt hjelp hos avdøde, er kvinnen som nå er dømt for å ha drept henne.

«Jeg har vært i slåsskamp med en heks og jeg vant den siste kampen», sa hun til politimannen som gjennomførte den første samtalen med henne, ifølge rettsreferatet i Nordlys.

Innlagt

Kvinnens forsvarer Ulf Egil Hansen sa før rettssaken startet at hans klient ikke ville protestere på overføring til tvungent psykisk helsevern.

Kort tid etter at kvinnen ble pågrepet hjemme hos drapsofferet, ble hun lagt inn til behandling på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Hun er fremdeles innlagt ved sykehuset i dag.

Kvinnen ble også dømt til å betale oppreisning og erstatning til Thomassens to etterlatte barn på til sammen 54.229 kroner.

Personvernpolicy