Værskifte i Sør-Norge: Vind og vanskelige kjøreforhold

Det blir vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge grunnet snø og vind. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Det blir vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge grunnet snø og vind. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold Østafjells og i fjellet i Sør-Norge. – Bruk dekk som passer til forholdene, advarer meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Faresituasjonen er ventet å starte onsdag kveld, og den vil vare fram til fredag formiddag. Problemet Østafjells er at snøvær etter hvert går over til regn og temperatur rundt null grader. Da er det lett å miste veigrepet.

I fjellet i Sør-Norge gjelder farevarselet kraftig vind og snø, noe som gjør kjøreforholdene krevende.

Begge varslene har gult nivå, altså det laveste nivået. Det betyr at situasjonen betegnes som «utfordrende», og folk oppfordres til å «være oppmerksomme».

Værskiftet som kommer utover i uken, vil merkes flere steder. Onsdag kveld øker vinden til liten storm langs kysten av Vestlandet sør for Stad, og ute i Nordsjøen er det ventet full storm, opplyser Meteorologisk institutt.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Samtidig vil høytrykket som har gitt store deler av landet kaldt og pent vintervær, bli byttet ut med lavtrykk i løpet av onsdagen, ifølge VG. Det betyr mildvær og nedbør i vente over store deler av landet.

– Det er bare å finne fram regntøyet, sier vakthavende meteorolog Martin Granerød ved Meteorologisk institutt til avisen.

Oppfordringen gjelder særlig sør-, øst- og vestlendinger. I fjelltraktene må man derimot belage seg på at ruskeværet først kommer som snø.

Stor test: Velg riktig vinterdekk

Tips: Så kjapt skifter du selv til vinterdekk

Personvernpolicy