Mistenker at savnet fritidsbåt i Hordaland har gått på et skjær

<p>En fritidsbåt på 31 fot på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad utenfor Bergen er savnet. En større leteaksjon er satt i gang. Foto: HRS Sør-Norge / NTB scanpix</p>
En fritidsbåt på 31 fot på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad utenfor Bergen er savnet. En større leteaksjon er satt i gang. Foto: HRS Sør-Norge / NTB scanpix

Politiet mistenker at fritidsbåten med en 56 år gammel mann om bord som ble meldt savnet ved Fensfjorden fredag, har gått på et skjær.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Letingen etter fritidsbåten som var på vei fra Sandnessjøen til Hjellestad, fortsetter søndag. Ifølge NRK har letemannskaper funnet et spor på et skjær mellom Fedjefjorden og Fensfjorden.

– Det er noen merker på et skvalpeskjær. Derfor er det litt stor aktivitet der nå, sier politiets innsatsleder Rune Vedeler i Vest politidistrikt.

Et skvalpeskjær er et skjær som så vidt er synlig ved lavvann.

Vedeler understreker at de foreløpig ikke har andre konkrete spor etter båten eller den savnede 56-åringen.

– Hovedteorien vår er at han er et eller annet sted i dette området. Vi leter etter ham på holmer og skjær, sier innsatslederen.

Savnet siden fredag

Fritidsbåten på 31 fot ble meldt savnet klokken 10.33 fredag formiddag. Båtføreren skulle kjøre båten til Hjellestad utenfor Bergen, hvor han ha vært fremme ved 12-tiden fredag.

– Vi fikk melding fra en kamerat av den savnede om at han trodde det hadde skjedd noe. De hadde snakket sammen på telefonen da kameraten hørte noe han mente var unormalt, hvorpå de ble brutt. Kameraten fikk ikke kontakt da han ringe opp igjen, og han tok deretter kontakt med oss, har redningsleder Andreas Bull ved Hovedredningssentralen Sør-Norge tidligere opplyst til NTB.

Stor leteaksjon

Båten ble sist sett nord for Fensfjorden, og letingen foregår nå i området ved Fensfjorden, Gulen og Austrheim. Både Kystvakten, Redningsselskapet og Røde Kors har båter med i søket, og fem fly deltar også. De får hjelp fra Norsk Folkehjelp og Norske Redningshunder, i tillegg til en rekke båter.

Ifølge Helgelands Blad er båtføreren en erfaren båtfører som jobber som yrkesdykker.

Alle observasjoner av den savnede båten er av stor interesse. Hovedredningssentralen Sør-Norge og politiet er spesielt interessert i å få vite om observasjoner som er blitt gjort av et mindre fartøy som passerte over Fensfjorden fra Brosmeosen til Vetegjøgra mellom klokken 10 og 11 fredag.

Personvernpolicy