Meny

Bakeri får kraftig kritikk etter arbeidsulykke

Grove og alvorlige mangler førte til at en bakeriansatt i Bergen mistet armen i en arbeidsulykke, konkluderer Arbeidstilsynet.

Rapporten etter ulykken ved Goman Rognaldsen i Lindås nord for Bergen er ikke nådig: Grove mangler i virksomhetens internkontroll og intern aksept for ulovlig og uforsvarlig praksis er årsaken til at det gikk galt 28. september, skriver Avisa Nordhordland.

En 49 år gammel kvinne som hadde jobbet i bedriften i sju år mistet den ene underarmen og fikk store skader i fingrene på den andre da hun kom i klem i en maskin. «Maskinen er utstyrt med nødstopp og hovedstrømsbryter, men disse var ikke innenfor tilskadekomnes rekkevidde da hun bla klemt fast.», skriver Arbeidstilsynet. Tilsynet stiller seg blant annet tvilende til hva slags opplæring de ansatte har fått.

Bedriften har frist til 21. desember med å melde fra dersom de er uenige med det som kommer fram i tilsynets rapport.

Tre uker etter ulykken kom Mattilsynet på uanmeldt besøk og stengt bakeriet på dagen. de fant flere graverende forhold, noen direkte helseskadelige, skriver avisen. Etter å ha satt inn strakstiltak, fikk bakeriet lov til å åpne igjen, men hovedeier Coop valgte å stenge.

Avisen har ikke fått noen kommentar fra bakeriet om kritikken fra Arbeidstilsynet.

(©NTB)

Populært