Meny

Landbruket knuser folk flest i plastgjenvinning

Landbruket er langt flinkere enn husholdningen til å gjenvinne plast, ifølge beregninger fra Grønt Punkt Norge. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Landbruket er blant de beste til å gjenvinne plast med en gjenvinningsgrad på 85 prosent. For norske husholdninger er tallet 38 prosent av plasten.

Tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det ble samlet inn 18.432 tonn plast fra landbruket i fjor, skriver Nationen. Det er 13 prosent mer enn året før.

– Ifølge våre beregninger tilsvarer plastreturen i landbruket en materialgjenvinningsgrad på 85,6 prosent, sier kommunikasjonsrådgiver Arve Martinsen i Grønt Punkt Norge.

– Den høye andelen gjør at landbruket faktisk er blant de aller beste i klassen på nettopp plastgjenvinning i Norge. Tilsvarende gjenvinningsgrad for plast i norske husholdninger er om lag 38,4 prosent, sier Martinsen.

Men Grønt Punkt har ambisjoner også på vegne av husholdningene. Målet er å få opp gjenvinningsprosenten kraftig i årene som kommer. Martinsen sier det blant annet skal skje gjennom bedre sorteringsordninger i mottakerapparatet.

Les også: Ny hval med plast i magen funnet i Indonesia

Populært