Meny

Mildvær på vei til Sør-Norge

Fredag en uke fram i tid er det ventet mildvær i form av regn i store deler av Østlandet, forteller statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Vinterkulda i Sør-Norge varer til midten av neste uke, men så kan det bli så mye som ti varmegrader i lavlandet.

– Det kalde og tørre vinterværet holder helt til onsdag i Sør-Norge, så begynner lavtrykket fra vest å melde seg. Nedbøren begynner som snø de fleste steder, men det tar nok ikke lang tid før det går over til regn. Fredag en uke fram i tid er det ventet mildvær på store deler av Østlandet, forteller statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid til Nettavisen.

Svingninger i temperaturen er helt normalt i tiden før jul, men Fagerlid legger til at det kan ligge an til en unormalt varm inngang på desember.

– Det milde været kommer som en konsekvens av en uvanlig mild november og en varm høst generelt, så sånn sett er det ingen overraskelse. Men hvilket som helst annet år ville dette vært svært overraskende, sier han.

Ifølge Fagerlid er det et lavtrykk fra vest som hjelper til med å skyve vekk den tunge kaldluften neste uke.

– Denne uka, og de neste dagene, er det kulde fra øst som styrer været, men i midten av neste uke er det luft fra vest. Vi kan takke varm luft fra sør på kontinentet, som sendes oppover mot oss, utdyper statsmeteorologen.

(©NTB)

Populært