Meny

Barn ble reddet etter å ha gått gjennom usikker is

Det er usikker is på vannene i Oslo-området, advarer politiet. De advarer folk mot å teste isen, og ett barn er allerede reddet opp etter å ha gått igjennom.

– Isen som nå har lagt seg på vannene kan tilsynelatende se trygg ut, men det er den ikke! Vi har sett at mange «skal bare» utpå og sjekke. Det er farlig. Vi har allerede fått melding om ett barn som har gått gjennom, og ble reddet opp av forbipasserende, tvitrer politiet.

Dersom du ser noen som går gjennom isen, ber politiet om at du ringer brannvesenets nødtelefon 110 med én gang.

– Vi har redningsdykkere og overflatereddere i beredskap. Vi forventer mye folk i marka i helga, og vil ta noen runder opp til utsatte vann for å se. Viktigst: Fortell barna at dette er farlig, heter det videre.

Populært