Meny

Slik unngår du tvilsomme innsamlere

SE VIDEO: Dette er Innsamlingskontrollens beste råd for å unngå å bli lurt av tvilsomme organisasjoner.

Det er ikke bare predikant Svein Magne Pedersen du bør være skeptisk til om du ønsker å bidra til hjelpearbeid. 34 norske organisasjoner er nå på Innsamlingskontrollens svarteliste.

Norske organisasjoner hadde i 2015 inntekter på rundt 14 milliarder kroner, viser en rapport fra revisorfirmaet Deloitte. I dag er tallet trolig enda høyere.

De aller fleste pengene som samles inn går til formålet. Men, slik VGs avsløringer om predikant Svein Magne Pedersen har vist, blir pengene i enkelte tilfeller «borte på veien». VG kunne i helga avsløre hvordan mannen bak Misjonen Jesus Leger (MJL) aldri har finansiert 24 barnehjem slik han har hevdet til sine givere, men to.

På ett av disse bor det bare kuer. Det andre er ikke i drift som barnehjem – men brukes til å tilby et titalls barn leksehjelp.

Gjennom advokat John Christian Elden avviser Pedersen at han har ført giverne bak lyset, men redaktør Vebjørn Selbekk i avisa Dagen og flere andre har uttalt seg svært kritisk predikantens virksomhet.

– Jeg blir trist og opprørt når jeg leser VGs sak om at Svein-Magne Pedersen og stiftelsen hans har samlet inn penger fra nordmenn til nødhjelpsprosjekter som ikke eksisterer, sier Kjell Ingolf Ropstad, nestleder i KrF til VG.

Stiftelsestilsynet har som følge av VGs avsløringer åpnet tilsynssak mot Misjonen Jesus Leger , og Vest politidistrikt undersøker nå om de skal starte etterforskning.

– Ingen garanti

Heller ikke Wenche Fone, avdelingsdirektør i Norad, er særlig imponert.

– Det er ille å se hvor grovt noen misbruker folks giverglede.

Fone leder Avdeling for sivilt samfunn og forteller at «Norad og UD har tunge systemer for å unngå lignende saker» hos egne samarbeidspartnere.

Wenche Fone, avdelingsdirektør i Norad
Wenche Fone, avdelingsdirektør i Norad

– I Norad har vi egne kvalitetssystemer. De som er best får mer, og de som er dårligst får minst eller fases ut. Vi har kuttet antall norske organisasjoner som får støtte med 42 prosent siden 2015. Vi gjør dette er for å sikre best mulig kvalitet.

Fone forklarer at Norad måler organisasjoner som støttes på en rekke indikatorer, som økonomisk kontroll, korrupsjonsrutiner og kostnadseffektivitet.

– Man kan aldri garantere seg 100 prosent mot kjeltringer, men vi bruker mye ressurser på å kontrollere de organisasjonene vi støtter, sier Fone.

Hvordan kan forbrukere vite om penger man gir når formålet?

– Om jeg skulle støttet en organisasjon privat, ville jeg gjort litt research før jeg valgte å gi penger. Først hadde jeg forsikret meg om at de har åpenhet om økonomien: Ligger regnskapene ute på nettsiden? Kan de dokumentere sine prosjekter? Har de i det hele tatt en nettside? Om Norad er en samarbeidspartner, er dét et kvalitetsstempel. For det betyr at de har gjennomgått grundige tester.

Les også: Eritrea og Etiopia: Fredsavtale skaper ny flyktningebølge

– Kjeltringer er unntaket

Ulike sosiale medier har åpnet nye muligheter for de som ønsker å samle inn penger til gode formål, men Fone er ikke sikker på at det betyr at useriøse aktører har fått mer spillerom.

Slik unngår du å gi penger til tvilsomme organisasjoner

Hvis du er i tvil om hvem du skal gi til, så sjekk om organisasjonn er med i Innsamlingskontrollens innsamlingsregister:

Innsamlingskontrollen har blant annet sjekket regnskapet til disse organisasjonene.

Gjør litt research selv:

Finner du raskt negativ informasjon om organisasjonen kan det være lurt å styre unna.

Vær forsiktig med å gi til private innsamlinger på Facebook:

Mange samler inn via Facebook sin fundraiser-funksjon. Det er trygt, så vidt vi vet. Men mange samler også inn privat og oppgir et kontonummer. Generelt er det ikke lurt at innsamlere bruker en privat konto til penger som samles inn. Brukes Vipps, betyr et 8-sifret kontonummer at det er privat. 6-sifret betyr at det er en organisasjonskonto.

Krev svar fra telefonselgere:

Blir du oppringt av en telefonselger, så spør om vedkommende ringer fra et telefonsalgfirma eller fra en organisasjon. Det skal de svare på. Be om å bli slettet fra telefonsalgfirmaets lister hvis du ikke ønsker å bli oppringt igjen.

Kilde: Innsamlingskontrollen

– Det har kanskje skjerpet konkurransen, men de aller fleste har jo gode intensjoner.

VG har løftet frem det som kan være svært tvilsom praksis. Tror du givergleden kan overskygge fornuften når bistandsarbeid fremmes i religiøse sammenhenger?

– Det håper jeg inderlig ikke. VG-Saken viser et grovt overtramp og er helt sikkert ikke unik, men jeg har ingen holdepunkter for å kunne si at givergleden trumfer fornuften i religiøse sammenhenger.

Det finner hundrevis av norske organisasjoner, men ingen uavhengige organ som fullt ut kontrollerer om disse bruker pengene slik de sier – som reiser for å sjekke om det bor foreldreløse barn eller kuer på et barnehjem i India. Burde vi ha det?

– Jeg er ganske sikker på at denne organisasjonen ikke ville fått støtte fra Norad, og vi har jo Innsamlingskontrollen. Men jeg tror ikke at vi kan kontrollere alt, og det er også viktig at man har tiltro til organisasjonenes arbeid – for kjeltringer er tross alt unntaket i denne bransjen, sier Fone.

Les også: Bruker kunst og sosiale medier mot kasteskiller

34 på svarteliste

Trond Løkke er markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Innsamlingskontrollen. Han forteller at det for øyeblikket er 34 norske organisasjoner på IKs «svarteliste».

– Dette er organisasjoner vi mener du ikke bør gi penger til. Det dreier seg om organisasjoner som det har fremkommet negativ informasjon om. Et gjennomgående trekk er manglende åpenhet om organisatoriske og økonomiske forhold, samt urimelig høye innsamlingskostnader, sier Løkke til Bistandsaktuelt.

Han forteller at antallet organisasjoner på OBS-lista har vært ganske stabilt de siste årene, samt at det er det 4-5 «bakmenn» som står bak flere ulike organisasjoner.

For eksempel har Lasse Robert Øverlier drevet flere «organisasjoner» med adresse i Gjøvik-området: Caring Hands, Fair Traid Norway og Childrens Relief.

Løkke forteller at det ofte er vanskelig å få informasjon fra en del aktører, blant annet om hvor mye de samler inn:

– Det kan ofte være vanskelig for oss å finne ut hvor aktive de forskjellige innsamlerne og organisasjonene er. Mange svarer jo ikke på våre henvendelser.

Les også: – Norge presser flyktningene inn i smuglernes hender

Facebook gir nye utfordringer

Stadig flere samler inn penger til gode formål via Facebook. Ifølge Løkke har Innsamlingskontrollen ingen grunn til å advare mot fundraiser-funksjonen på Facebook. Det er den mange bruker for eksempel til å samle inn penger til et godt formål når de har bursdag.

Samtidig mener Løkka man bør være forsiktig med å gi til private innsamlinger hvor de som samler inn ber om penger en privat konto.

Trond Løkke, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Innsamlingskontrollen
Trond Løkke, markeds- og kommunikasjonsansvarlig i Innsamlingskontrollen

– Dette dreier seg særlig om de mange innsamlingene hvor det oppgis privat vipps-nummer som du skal sende pengene til. At folk bruker privat konto for å motta innsamlede midler, ofte kombinert med manglende regnskap, er som regel ikke et godt tegn, sier Løkke før han fortsetter:

– Det kan hende pengene går til formålet, men det kan også godt hende de ikke gjør det.

VGs sak og andre saker i media har vist pengene i noen tilfeller ikke går til formålet. Er det for lite kontroll med hvordan innsamlede penger faktisk blir brukt?

– Vi mener det generelt er god kontroll hos organisasjonene som er medlemmer i vårt Innsamlingsregister. Og de aller fleste organisasjoner driver jo skikkelig. Samtidig er det dessverre noen som ikke gjør det. Som giver har man ofte liten mulighet til å sjekke hva disse userøse organisasjonene faktisk gjør på bakken . Innsamlingskontrollen har heller ikke ressurser til å reise ut å sjekke hvordan pengene blir brukt, derfor er det viktig at VG og andre gjør jobben.

I 2017 ga nordmenn 5,5 milliarder kroner i gaver til norske organisasjoner. Dette ifølge en rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor. Hvis vi anslår at et beløp tilsvarende bare to prosent av dette samles inn av useriøse aktører, så betyr det i tilfelle at 110 millioner kroner brukes på en måte det er uhyre vanskelig å kontrollere.

I en rapport fra 2013 påpekte revisorfirmaet PwC at lovverket som regulerer det norske innsamlingsmarkedet var for dårlig og anbefalte at staten bør kontrollere dette markedet. Organisasjonene var imidlertid imot økt statlig innblanding og de fikk det som de ville. Lite har skjedd siden den gang. Hvem som helst kan samle inn penger i Norge. Det er du som må sjekke at de du gir penger til er til å stole på.

OBS! Dette er verstinglista

Innsamlingskontrollen (IK) ønsker advare mot useriøse organisasjoner:
 • Afrikas Barn, Gjøvik
 • Aid Rio Norway, Moelv
 • Al Furqan Relief, Oslo
 • Al Yatim, Oslo
 • Baalade Relief Organisation, Oslo
 • Barn og ungdom mot rus, Oslo
 • Caring Hands Fair Traid Norway, Gjøvik
 • Child Africa, Moss
 • Child Project Chile, Ottestad
 • Children's association, Matrand
 • Children's association / School 4 Life, Matrand
 • Childrens Relief / Childrens relif, Gjøvik
 • Foreningen Aktivitetsgleder, Nøtterøy
 • Foreningen Barna Våre, Rudshøgda
 • Foreningen Caring Hands, Gjøvik
 • Foreningen Den Tredje Verdens Barn, Gjøvik
 • Foreningen Direkte Bistand, Kongsvinger
 • Foreningen Tiltak Kreft- og Hjertesyke barn, Oslo
 • Foreningen Våre Barn, Rudshøgda
 • Hjelp oss å hjelpe, Oslo
 • Håp for Kenya, Narvik
 • Barnas Fremtid, Tønsberg
 • Love Bihor, Kongsvinger
 • Nansenhjelpen, Oslo
 • Norges Livredningsselskap, Lillestrøm
 • Noria, Oslo
 • Norsk Humanitær Forening, Sande i Vestfold
 • Smyrna Oslo, Oslo
 • T he Ray of Help (Ukjent adresse)
 • Ungdommene våre, Høvik
 • Velgjerning, Sylling
 • Vår Fremtid, Skien

Og her er Innsamlingskontrollens godkjent-liste bestående av 156 organisasjoner. Når en organisasjon blir godkjent forplikter den seg til å følge spesifikke regnskapsregler og etiske retningslinjer for innsamling, og underlegge seg ekstern kontroll.

Kilde: Innsamlingskontrollen

Saken er opprinnelig publisert på Bistandsaktuelt.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:43 Fant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39 Advokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29 Mann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03 Trump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27 Slik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10 Overraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59 Revy om norske politikere skaper reaksjoner18:56 Dommer nekter Epstein kausjon18:18 Florida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30 Kongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22 EU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15 Ingen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09 Taktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49 Marokko-drapsmenn dømt til døden16:46 Flere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33 Parlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29 Kvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54 Slik skal Russland ruste opp15:52 Mann med motorsag pågrepet på Ski15:36 EU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27 – Frp spiller på alle hester14:59 Fannemel sendt til sykehus etter fall14:52 Veterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51 Ukrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31 Sturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26 Amerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08 Italiensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05 Russland tilbyr Tyrkia kampfly13:56 Marokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49 Bergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49 Mann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18 Gigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05 Stor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50 Statlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46 EU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11 Kim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10 Mann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02 Sivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41 Kambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31 UDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30 Kortslutning i russisk atomkraftverk11:00 PSG-talent klar for RB Leipzig10:52 Ny lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49 Microsoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41 NRK mister skøyterettighetene til NENT10:30 Stadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57 Jente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52 Solskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45 Fornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18 Muslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10 Matthijs de Ligt klar for Juventus09:01 Mulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56 Statkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50 Mann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44 Froome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42 Regelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39 Instagram skjuler antall likerklikk08:27 Ekstrem tørke rammer Nord-Korea08:12 68.000 overdosedødsfall i USA08:11 23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05 Forsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02 Kraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00 Arsenal slo Bayern München i USA08:00 Kraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26 BT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00 Trump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36 Labert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35 Muslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10 Forbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00 Marokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00 Molde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57 Dette skjer i dag05:35 Stadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30 Mange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30 Dette skjedde i natt05:29 Mann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46 «El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44 Kvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32 FN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30 FBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10 Revy om norske politikere skaper reaksjoner03:51 CNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35 Suzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50 Lærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50 Kongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26 Representantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24 Økende kokainbruk i Bergen00:50 USA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47 Melding om slagsmål med macheter i Oslo00:29 Raja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53 Rumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45 Dropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45 Johnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05 Regjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00 Juniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56 Tidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49 Påtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40 Konradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32 Syklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15 Irans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»
Siste nytt
20:43VerdenFant 9000 år gammel by under utgraving til ny motorvei: – Endrer alt vi vet om epoken20:39NorgeAdvokat reagerer på at Krekars meddømte fikk norsk statsborgerskap20:29NorgeMann mistenkt for å ha sparket i hjel hund under ran20:03VerdenTrump sier han forsøkte å stoppe «send henne tilbake»-rop19:27NorgeSlik svarer Facebook etter Amundsen-sensuren19:10VerdenOverraskende funn ved Waterloo: Amputerte bein og kanonkuler18:59KulturRevy om norske politikere skaper reaksjoner18:56VerdenDommer nekter Epstein kausjon18:18VerdenFlorida-mann mistenkt for å ha kuttet av annen manns penis17:30NorgeKongen på fisketur i Altaelva – men ingen laks bet på kroken17:22VerdenEU-parlamentet tar avstand fra USAs behandling av migranter17:15NorgeIngen vet hvorfor døde humler ligger strødd i norsk kommune17:09SportTaktisk triumf til Simon Yates på den 12. etappen16:49VerdenMarokko-drapsmenn dømt til døden16:46NorgeFlere sopparter i Norge kan bli utryddet16:33PolitikkParlamentet i Storbritannia viser misnøye med brexit uten avtale16:29NorgeKvinne som var strandet på holme, ønsker ikke å anmelde saken15:54PolitikkSlik skal Russland ruste opp15:52NorgeMann med motorsag pågrepet på Ski15:36MotorEU-topp vil se på regel som hindrer Norge i å forby dieselbiler15:27Politikk– Frp spiller på alle hester14:59SportFannemel sendt til sykehus etter fall14:52NorgeVeterinærforeningen vil ha granskning av departementer etter pelsdyrsaken14:51VerdenUkrainsk terroroffer får ikke opphold i Sverige14:31SportSturridge suspenderes etter brudd på bettingregler14:26PengerAmerikansk IT-firma får milliardbot av EU14:08VerdenItaliensk politi slår til mot mafia på Sicilia14:05VerdenRussland tilbyr Tyrkia kampfly13:56VerdenMarokko-tiltalt: – Måtte gud tilgi meg13:49NorgeBergenser siktet og varetektsfengslet for cruisevoldtekt13:49NorgeMann tiltalt etter traktorpåkjørsel i Fredrikstad13:18VerdenGigantmanet i England: – Like stor som meg!13:05NorgeStor redningsaksjon etter at mann falt over bord i Dalsfjorden12:50VerdenStatlige medier: Iran har anholdt utenlandsk oljeskip12:46VerdenEU-ministre blir ikke enige om fordeling av migranter12:11NorgeKim (34) og Benjamin (7) gravlagt: – Som et mareritt12:10NorgeMann pågrepet etter mulig knivstikking i Oslo12:02NorgeSivilombudsmannen kritisk til Statsministerens kontor11:41VerdenKambodsja returnerer søppel til USA og Canada11:31PolitikkUDI vurderer å tilbakekalle midlertidig oppholdstillatelse for somaliere11:30VerdenKortslutning i russisk atomkraftverk11:00SportPSG-talent klar for RB Leipzig10:52NorgeNy lov kan sørge for utlevering av terrordømte nordmenn til Italia10:49VerdenMicrosoft melder om 740 infiltrasjonsforsøk i fjor10:41SportNRK mister skøyterettighetene til NENT10:30PengerStadig flere kontakter Forbrukerrådet om trøblete leieforhold09:57VerdenJente (19) skal ha blitt gjengvoldtatt på Kypros09:52SportSolskjær: – Finnes det en ekstra Manchester United-skatt?09:45PengerFornebubanen i strid med grunneier om tilgang til tomt09:18NorgeMuslimer mener deres profet Mohammad tråkkes på med dette skiltet09:10SportMatthijs de Ligt klar for Juventus09:01NorgeMulla Krekars svigersønn fengslet i Storbritannia08:56NorgeStatkraft-resultatet i første halvår det beste i selskapets historie08:50NorgeMann døde etter arbeidsulykke på Mjåvann i Kristiansand08:44SportFroome fikk seieren i Vuelta a España åtte år etter08:42NorgeRegelverket for opptak til høyere utdanning skal evalueres08:39VerdenInstagram skjuler antall likerklikk08:27VerdenEkstrem tørke rammer Nord-Korea08:12Verden68.000 overdosedødsfall i USA08:11Verden23 fryktes omkommet i påsatt brann i animasjonsstudio i Japan08:05NorgeForsinkelser i togtrafikken etter brann i Ulrikstunnelen i Bergen08:02PengerKraftig tilbakegang for Røkkes Aker08:00SportArsenal slo Bayern München i USA08:00NorgeKraftig nedgang for Nordea – bedre for Nordea Norge07:26SportBT-journalist: – Pinlig om Brann ryker mot Shamrock07:00VerdenTrump fortsetter hetsen, men unngikk riksrett06:36SportLabert VM-håp for stjernespillere: – Sannsynligheten er liten06:35NorgeMuslimsk råd reagerer på plate med profetens navn i Stavanger06:10NorgeForbrukertilsynet ber studenter se opp for urimelige skolekontrakter06:00VerdenMarokkansk advokat tror det kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte06:00SportMolde-treneren er lei negative vinklinger: – Norsk fotball er bedre enn folk tror05:57NorgeDette skjer i dag05:35NorgeStadig høyere terskel for varsling om avvik i oljeindustrien05:30NorgeMange vil fjerne begrepene styrbord og babord05:30NorgeDette skjedde i natt05:29NorgeMann skadd etter å ha blitt slept etter bil i Sandefjord04:46Verden«El Chapo» dømt til livstid i amerikansk fengsel04:44NorgeKvinne i Oslo funnet død etter fem måneder04:32VerdenFN-ekspert ber Ungarn ta mer hensyn til migranters menneskerettigheter04:30VerdenFBI bes om å undersøke populær ansiktsapp04:10NorgeRevy om norske politikere skaper reaksjoner03:51VerdenCNN: USA vil sende 500 soldater til Saudi-Arabia03:35SportSuzann Pettersen tilbake i LPGA-turneringen02:50NorgeLærer dømt for å ha slått elever i Rogaland01:50VerdenKongressen stiller ikke Trump for riksrett etter Twitter-meldinger01:26VerdenRepresentantenes hus blokkerer amerikansk våpensalg til Saudi-Arabia01:24NorgeØkende kokainbruk i Bergen00:50VerdenUSA har kastet Tyrkia ut av F-35-programmet00:47NorgeMelding om slagsmål med macheter i Oslo00:29NorgeRaja krever mer effektivitet i jernbanearbeidet23:53VerdenRumener utnevnt til ny visegeneralsekretær i NATO23:45VerdenDropper tiltalen mot Kevin Spacey23:45VerdenJohnson og Hunt gjorde sin siste tv-opptreden før ledervalget23:05NorgeRegjeringen vil gjøre det lettere å søke opptak ved offentlige fagskoler23:00SportJuniorjentene til semifinale i håndball-VM22:56SportTidligere Lyn-spiller matchvinner da Nigeria tok bronsen i afrikamesterskapet22:49VerdenPåtalemyndigheten i Massachusetts frafaller tiltale mot Kevin Spacey22:40SportKonradsen gikk foran da Rosenborg sikret avansement til 2. kvalikrunde i mesterligaen22:32NorgeSyklist alvorlig skadd i ulykke i Levanger22:15VerdenIrans utenriksminister anklager USA for «økonomisk terrorisme»
Populært