Meny

Kvinne fortsatt savnet i Ørsta – politiet etterforsker parallelt

Kvinnen som ble meldt savnet i Ørsta onsdag, har fortsatt ikke kommet til rette. Politiet etterforsker saken samtidig som søket fortsetter torsdag.

Kvinnen, som er i 20-årene, dro ut på tur ved 13.30-tiden onsdag, og ingen har hatt kontakt med henne siden. Det var familie som meldte henne savnet etter at hun ikke kom tilbake som avtalt.

Det siste politiet vet om kvinnens bevegelser, er at hun i 14.30-tiden parkerte bilen sin ved parkeringsplassen der stien opp til fjellet Saudehornet i Ørsta begynner.

– Vi har hatt store styrker ute i natt. Helikoptersøket ble avsluttet i 4-tiden, og mannskap fra Røde Kors ble dimittert i morgentimene. To hundeekvipasjer er fremdeles ute, og vi har cirka 20 stykker fra Røde Kors som vil fortsette søket i 8-tiden, forteller operasjonsleder Tove Anita Asp i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB i 6.30-tiden torsdag morgen.

Uten mobil – dårlig kledd

Asp forteller at det har vært gode søkeforhold i området gjennom natten, men foreløpig har ikke letemannskapene funnet noe spor etter kvinnen.

– Vi vet ingen verdens ting. Vi driver med etterforskning parallelt med søket.

Kvinnen er polsk og har ikke bodd lenge i Ørsta. Politiet er derfor usikre på hvor godt kjent hun er i området, skriver Sunnmørsposten.

I og med at hun bare skulle på en kort tur, har hun ikke noe utstyr med seg, heller ikke mobiltelefon, og hun er ikke kledd for å tilbringe natten ute i terrenget.

De få buene som finnes i området, er gjennomsøkt uten resultat.

Leteaksjonen har pågått siden 18.30-tiden onsdag.

Populært