Meny

Omkom i brann i Steinkjer

En mann mistet livet i en brann i sentrum av Steinkjer i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag. Politiet i Trøndelag opplyser at brannen oppsto i en bygning i Kongens gate i Steinkjer sentrum.Foto: Leif Arne Holme / NTB scanpix Foto: Leif Arne Holme / NTB scanpix
En person mistet livet i en brann i sentrum av Steinkjer i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag.

En mann mistet livet i en brann i sentrum av Steinkjer i Nord-Trøndelag onsdag ettermiddag.

Politiet opplyser at brannen oppsto i en bygning i Kongens gate i Steinkjer sentrum.

– Vi fikk beskjed om brannen fra brannvesenet klokken 16.41. Da vi kom fram til stedet var det mye røyk og åpne flammer i andre etasje, sier operasjonsleder Jørn Handegard i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Klokken 16.57 gikk røykdykkere inn i bygningen og hentet ut en livløs mann som senere ble bekreftet død.

– Også ektefellen ble hentet ut. Hun har inhalert mye røyk, men det skal ikke være fare for liv og helse, sier Handegard. Det var kun disse to i leiligheten.

Bygningen inneholder tre leiligheter samt en restaurant i første etasje. Den henger sammen med en nabobygning der også beboerne er evakuert.

Fire personer er husløse som følge av brannen, opplyser politiet. I tillegg må flere naboer finne seg et annet sted å bo til natten.

Bygningen fikk store skader i brannen. Ved 22.30-tiden opplyser politiet at brannvesenet fortsatt ikke har full kontroll på brannen.

– Det brenner fortsatt i bygningen, og brannmannskapene vil fortsette å jobbe på stedet utover natten, sier Handegard.

Populært