Meny

Snø i nord – opphold i sør

Et lavtrykk vil sørge for at Nord-Norge, og spesielt den nordlige delen av Nordland, vil kunne få en del snø mot helgen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Deler av Østlandet vil bade i sol resten av uken, mens et lavtrykk vil dekke Nord-Norge med snø.

Etter noen varme dager med sol i store deler av Sør-Norge vil temperaturene synke utover uken. Over hele landet vil nordmenn gradvis bli nødt til å skifte ut høstklærne med vinterklær.

– Et høytrykk sørger for et stabilt og rolig vær i sør, mens det mot helgen vil bli stadig kjøligere, sier vakthavende meteorolog Håvard Thorset ved Meteorologisk institutt til NTB.

– Det blir veldig rolig og stabilt vær både på Østlandet og Vestlandet resten av uken og ut helgen. Det vil blåse veldig lite, og i store deler av Sør-Norge vil temperaturen ligge på rundt null grader, sier han.

Sjekk været der du bor

Julestemning

Med inngangen til advent nært forestående er det mange som venter på snøen for å komme i den rette førjulsstemningen. Ifølge Thorset vil Nord-Norge få en forsmak på dette allerede til helgen.

– Det går et klart skille mellom Sør- og Nord-Norge de neste dagene, hvor sistnevnte vil få snø. Spesielt på fredag vil det komme inn et lavtrykk over Nord-Norge som vil by på en god del vind og litt kjøligere luft. Da blir det nok sludd og snø. Spesielt i den nordlige delen av Nordland og nordover, sier han.

– Det begynner jo å bli ganske mørkt oppe i nord nå, så det vil nok hjelpe på med litt snø på bakken for å lysne opp litt, sier Thorset.

Snart snø på Østlandet

Ved forrige månedsskifte ble Østlandet rammet av snøkaos. Det ser imidlertid ikke ut til at østlendinger kan forvente mer snø riktig enda.

– Det er ingenting som tyder på store mengder snø i Sør-Norge med det første. Det kan drysse litt enkelte steder, men ikke noe betydelig. Det er selvfølgelig svært vanskelig å spå lenger fram i tid, men foreløpig kan det se ut til at det blir snø på Østlandet i slutten av neste uke, sier anslår han.

Vanskelige kjøreforhold

I nord anslår han at det kan bli vanskelige kjøreforhold på utsatte steder fremover mot helgen, og Meteorologisk institutt har sendt ut varsel på Twitter.

– På fredagen i Nord-Norge, når det blir både vind og snø, så vil det kunne skape en del trøbbel på fjellovergangene, sier Thorset.

I Troms er det meldt opp mot stiv kuling mot helgen.

Populært