SV: Bra at Sp ser alvoret i sak om terrorsikring

Artikkelen fortsetter under annonsen

SVs trussel om å gå for mistillit mot regjeringen i saken om objektsikring står ved lag, bekrefter partiets Torgeir Knag Fylkesnes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet vurderer å gå for mistillitsforslag mot regjeringen i saken om objektsikring og krever en langt mer offensiv satsing på beredskap, fremholdt partileder Trygve Slagsvold Vedum overfor NTB onsdag.

– Det har vært spenning rundt hva Sp ville konkludere med. Det er veldig bra at de ser alvoret og det uføret vi har havnet i når det gjelder sikkerhetsarbeidet, sier Fylkesnes til NTB.

– Det foregår prosesser i andre partier nå rundt dette spørsmålet, som foreløpig er hemmelige. Jeg tror det er lurt å vente til 29. med å si noe om hva SV lander på, sier han.

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité avgir innstilling i saken 29. november.

Fylkesnes bekrefter samtidig at SVs trussel om mistillit i saken står ved lag.

– Vi har ment hele veien at regjeringen har sviktet fullstendig i oppdraget de fikk fra Stortinget i å sikre Norge mot uønskede hendelser og terror. De har feilinformert Stortinget en rekke ganger og holdt tilbake informasjon for offentligheten, sier han.

Statsminister Erna Solberg (H) svarte i oktober nei på spørsmål om hun mener regjeringen har feilinformert Stortinget. I august sa hun at hun mener regjeringen kunne vist kompleksiteten og utfordringene med dette arbeidet i en bedre og bredere sammenheng, på et tidligere tidspunkt.