SV mener KrF kun har fått smuler i budsjettavtalen

SVs Kari Elisabeth Kaski – her sammen med partileder Audun Lysbakken – mener KrF ville fått større gjennomslag om partiet hadde gått mot venstre. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SVs Kari Elisabeth Kaski – her sammen med partileder Audun Lysbakken – mener KrF ville fått større gjennomslag om partiet hadde gått mot venstre. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV mener KrF bare har fått smuler i budsjettforhandlingene med regjeringen og kunne fått «atskillig mer» av kaken om partiet hadde gått til venstre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Med dette setter KrF godkjentstempel på et dårlig budsjett med store kutt i sykehus og annen velferd, som ikke tar klimatrusselen på alvor og som fortsetter høyresidens arbeid med å gi de rikeste enda mer, sier finanspolitisk Kari Elisabeth Kaski i SV om budsjettavtalen som ble klar tirsdag kveld.

– Det er bra at vi endelig får økt barnetrygden, men skal dette sikre at færre barn må vokse opp i fattige familier, må KrF sikre en kraftig opptrapping i årene som kommer, sier Kaski.

Hun mener KrF kunne gjort mer for utsatte familier ved å pålegge kommunene å holde barnetrygden utenfor når de beregner sosialhjelp.

Også Rødt-leder Bjørnar Moxnes mener KrF har fått noen seire, men at budsjettet jevnt over er «stø kurs i en tid hvor forskjellene øker, utryggheten i arbeidslivet øker og det haster å kutte klimagassutslipp».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Problemet er at når du er på vei i retning av et stup, er det ikke stø kurs som trengs, sier Moxnes i en pressemelding.

– Budsjettforliket er en førpremiere på hva vi har i vente hvis det blir en firehodet borgerlig regjering. De rike skjermes, mens de fattige får knapper og glansbilder, legger han til, men også Moxnes skryter av at KrF har fått gjennomslag for å øke barnetrygden.