Kittelsen-maleri solgt – ny prisrekord for malerier i Norge

Artikkelen fortsetter under annonsen

Maleriet «Guldhornet», malt av Theodor Kittelsen i 1903, ble tirsdag kveld solgt for 12,8 millioner kroner på en auksjon holdt av Blomqvist Kunsthandel i Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Guldhornet» hadde en prisantydning på 4–5 millioner kroner og betegnes som et av kunstnerens ukjente mesterverk, skriver E24.

Verket har ikke vært vist fram for offentligheten siden 1964 og har vært i selgerens familie siden det ble kjøpt hos Blomqvist i 1903.

Det dyreste maleriet av Kittelsen som er blitt solgt i Norge tidligere, er akvarellen «Dompap på rimet kvist» som ble solgt for 1,3 millioner kroner i 2002.

Det dyreste maleriet som noensinne er blitt solgt i Norge er «Bestemors brudekrone» som ble malt av Adolph Tidemand i 1869. Det gikk under hammeren i 2002 for 6,2 millioner kroner. Inkludert salær endte prisen på 7,7 millioner kroner.

Den dyreste billedkunsten som er blitt solgt i Norge, er et trykk av Edvard Munch. Hammerprisen i 2007 for tresnittet «Vampyr» var 11,8 millioner kroner. Inkludert salær betalte kjøper 14,1 millioner kroner for verket. Flere andre trykk av Munch er blitt solgt for mellom 7 og 9 millioner kroner i Norge.

De dyreste verkene til Munch som er blitt solgt, har gått på auksjoner i enten New York eller London.