Kvinne dømt for mishandling av datteren

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne fra Romerike er dømt til åtte måneders fengsel for mishandling av datteren fra 2006 til 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 40-årene fra Romerike møtte nylig i Øvre Romerike tingrett, tiltalt for å ha mishandlet datteren jevnlig fra 2006 til 2016. Ifølge tiltalen skal mishandlingen ha skjedd ved at hun slo henne med flat hånd på kroppen og i hodet, i tillegg til trusler om voldsbruk.

Romerikes blad skriver at saken startet i januar 2016, da datteren gikk i fjerde klasse. Hun fortalte sin kontaktlærer at hun ble slått hjemme av sin mor. Barnevernstjenesten ble varslet, men anmeldte først forholdet til politiet i desember samme år.

Kvinnen forklarte i retten at datteren var et vanskelig barn, og at hun derfor benyttet slag med flat hånd for å få henne til å bli en god person. Den tiltalte kvinnen forklarte retten at hun ikke slo hardt, og at slagene kom mens de to kranglet. Hun fortalte også at det er vanlig å slå barn for å oppdra dem i hennes hjemland.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Retten finner det hevet over tvil at tiltalte ved gjentatte anledninger mishandlet sin datter. I et tilfelle finner retten det bevist at kvinnen slo datteren i ansiktet.

I dommen heter det at jenta var redd sin mor og ofte ikke ville være hjemme alene med henne. Flere ganger ventet datteren med å gå hjem til faren hennes kom. Hun ventet ved en bensinstasjon i tiden fra skoleslutt til faren var ferdig på arbeid.

Tingretten fastsatte straffen til åtte måneders fengsel. I tillegg må kvinnen betale 60.000 kroner i oppreisningserstatning.