Spesialenheten etterforsker politiadvokat i narkotikasak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesialenheten for politisaker etterforsker en politiadvokat i Troms etter anmeldelse fra en av de to advokatene politiet knytter til en stor amfetaminsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etterforskningsleder Per Martin Utkilen i Spesialenheten for politisaker bekrefter at bakgrunnen for anmeldelsen er en uttalelse fra politiadvokaten i lokalpressen.

Følgende sitat fra avisen iTromsø skal ifølge Nordlys være gjengitt i anmeldelsen: «Jeg er ikke lege, og jeg kan ikke forklare at siktede i en alder under 50 år har fått slike helsemessige problemer. Det har kanskje noe med hans livsførsel å gjøre».

Uttalelsen kom etter at advokaten gikk ut i lokale medier og kritiserte politiet fordi han fikk hjertesvikt i varetektsperioden på drøye to måneder.

– Vi mottok anmeldelsen i midten av oktober og skal etterforske saken. Vi etterforsker om hvorvidt det som ble sagt, var en tjenestefeil med utgangspunkt i at opptredenen kan være klanderverdig, sier Utkilen til NRK.

Politiet har etterforsket det som omtales som Nord-Norges største narkotikasak med full styrke siden de i fjor høst beslagla 66 kilo amfetamin på et hotellrom i Tromsø. Politiet mener beslaget kan knyttes til et stort, internasjonalt nettverk for distribusjon av amfetamin. Til sammen åtte personer, deriblant de to Tromsø-advokatene, er siktet i saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtaleleder Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt opplyser at ingen av siktelsene har endret seg i løpet av etterforskningen, som nå nærmer seg slutten. Flere av de siktede skal ifølge påtalelederen ha erkjent straffskyld i henhold til siktelsene, deriblant en av de to advokatene. Han har erkjent befatning med 1,9 kilo amfetamin.