Falla: – Velkommen på laget, Kristine!

Kristine Stavås Skistad (f.v.), Maiken Caspersen Falla og Lotta Udnes Weng på podiet etter lørdagens sprint på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Kristine Stavås Skistad (f.v.), Maiken Caspersen Falla og Lotta Udnes Weng på podiet etter lørdagens sprint på Beitostølen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla (28) ønsker Beito-overraskelsen Kristine Stavås Skistad (19) hjertelig velkommen til landslaget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falla vant oppskriftsmessig skøytesprinten i lørdagens renn på Beitostølen. Mer overraskende var det at Skistad fra juniorlandslaget dundret inn til 2.-plass.

Etterpå varslet Skistad at hun gjerne går VM-sprinten i Seefeld sammen med seniorene om hun blir funnet god nok.

Maiken Caspersen Falla vil mer enn gjerne ha henne med.

– Det er litt som da jeg kom inn på verdenscuplaget. Det var en ledig plass der, og jeg føler at det er en ledig plass for sprintuttaket i både verdenscup og VM. Det kan godt hende at hun kommer inn der, og det hadde vært veldig kult. Det er i hvert fall en mulighet. Det er ikke fullt, sa Falla.

Les også: Northug gir seg selv tre uker

Rask

Hun sier at hun har hørt om Skistad i mange år allerede. Konnerud-jenta er ikke et fullstendig nytt bekjentskap. Hun har prøvd seg i verdenscupen allerede og er en jente som har vært på mye tross sin unge alder.

– Jeg har fått beskjed av trenerne på NTG/Lillehammer at jeg må komme og være med på hurtighetstrening fordi de har en jente som er veldig rask, og det er hun, sa Falla, som selv er bosatt på Lillehammer.

Falla var imponert over juniorens innsats.

– Hun er en av de raskeste i Norge på 100 meter, og så har hun tatt et steg nå ved å klare å nå helt til finalen. Det er veldig bra som junior å være helt med inn i en finale. Da har man bra kapasitet. Hun blir spennende å følge utover.

Les også: Sjefen om Northug: – Ikke noe fullstendig takras

Høye mål

Skistad har junior-VM som et mål kommende vinter, men sier ikke nei takk til større oppgaver.

– Jeg har ikke sagt det til noen, men jeg håper på VM, sa 19-åringen.

Hun var ferdig på NTG/Lillehammer i vår, og denne vinteren satser hun på langrenn på heltid. Hun studerer ikke ved siden av idrettssatsingen.

Skistad forteller om en tung vinter sist sesong, men at det har gått mye bedre foran denne sesongen.

– Likevel er jeg litt overrasket over at det gikk såpass bra. Tre treningsfine år på Lillehammer har åpenbart hjulpet. I år har jeg styrt treningen selv og har trent mye alene. Jeg klarer tydeligvis å holde styr på meg selv.

Skistad kan få muligheten i verdenscupen allerede i Ruka til helgen. Hvis ikke sjansen kommer der, så kommer den helt sikkert senere i vinter.

Personvernpolicy