Sykdom trolig årsak til bussulykke på E16 i fjor høst

Slik så vogntoget ut etter kollisjonen med en buss på E16 ved Evanger i Hordaland. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland / NTB scanpix
Slik så vogntoget ut etter kollisjonen med en buss på E16 ved Evanger i Hordaland. Foto: Marita Saue Hamre / Avisa Hordaland / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Havarikommisjonen mener sykdom hos bussjåføren var årsaken til at en buss og et vogntog frontkolliderte ved Nakkagjelstunnelen mandag 16. oktober i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bussjåføren, en 62 år gammel mann fra Sogndal, omkom da en ekspressbuss og en lastebil frontkolliderte på E16 ved Evanger i Hordaland. Det var 17 passasjerer i bussen. Fire av dem ble lettere skadd.

Politiet konkluderte i sin etterforskning med at bussen kom over i feil kjørefelt.

Statens havarikommisjon for transport (SHT) har siden i fjor høst undersøkt ulykken, og fredag kom kommisjonen med sin rapport. Der heter det at et illebefinnende hos sjåføren mest sannsynlig var den utløsende årsaken til ulykken, melder Bergens Tidende.

– SHT vurderer det som mest sannsynlig at et illebefinnende, forårsaket av hjertesykdommen til bussføreren, er den utløsende årsak i ulykken og at selve kollisjonen er en følge av dette. Bussføreren hadde fulgt alle pålagte kontroller og råd relatert til egen helsetilstand, skriver kommisjonen i sin rapport.

Kommisjonen tilrår to tiltak som følge av ulykken: Et nordisk samarbeid for å skjerpe bruken av belter i busser og mer forskning på helserisiko og individuell oppfølging av yrkessjåfører.