Dette skjer i dag

Arkivfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
Arkivfoto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene fredag 16. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Symbolsk gravferd for Khashoggi

I Istanbul holdes det en symbolsk gravferd for Jamal Khashoggi. Den regimekritiske saudiarabiske journalisten ble drept inne på hjemlandets konsulat i den tyrkiske storbyen i oktober.

Ny Gaza-protest

Palestinerne som har organisert de ukentlige demonstrasjonene på Gazastripen nær grensa mot Israel, har varslet en ny protest. Dette blir de første demonstrasjonene etter våpenhvilen mellom Hamas og israelske myndigheter.

=Oslo-frokost og bokslipp

Gatemagasinet =Oslo gir ut julebok, og det blir lanseringsfrokost for selgere, bidragsytere og presse. Petter Stordalen er blant bidragsyterne som har meldt sin ankomst.

Budsjettforhandlinger

Budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og KrF fortsetter etter planen fredag. Representanter fra partiene møtes i statsrådssalen på Stortinget klokken 15.

Måleenheter defineres på nytt

Forskere fra hele verden samles i Versailles utenfor Paris for å bli enige om nye definisjoner på kilogrammet og en rekke andre måleenheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kilogrammet er den siste grunnenheten som er definert av en prototyp i stedet for en fysisk konstant. Den internasjonale prototypen, ett lodd på nøyaktig ett kilogram, oppbevares i den franske hovedstaden.

Sesongåpning i langrenn

Langrennseliten er tradisjonen tro samlet på Beitostølen for sesongstart. Fredag skal herrene gå 15 kilometer klassisk, mens kvinnene skal gå 10 kilometer klassisk.

Mange er spent på å se Therese Johaug i konkurranse igjen etter utestengelsen.