50-åring dømt for voldtekt av sønnen til et vennepar

En 50 år gammel mann er i Kongsberg og Eiker tingrett dømt til åtte og et halvt års forvaring for en rekke overgrep mot blant annet sønnen til et vennepar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

50-åringen, som var utdannet sykepleier, var en gammel venn av familien. I 2016 tok han den da 12 år gamle gutten med seg på en ferie til utlandet, skriver Drammens Tidende.

Allerede første dag på turen startet overgrepene, som ifølge gutten skjedde over 20 ganger i løpet av ferieturen. Flere av overgrepene ble fotografert.

Etter ferien tok mannen med seg gutten på flere turer, og nye overgrep ble begått. Først ett år senere skal gutten ha betrodd seg til sin far, som da kontaktet politiet. Mannen ble pågrepet, og hjemme hos mannen beslagla politiet over 1.400 bilder av overgrep mot barn.

Reportasje: – Jeg trodde aldri jeg ville komme meg ut av forholdet i live

Politiet mistenkte at mannen hadde begått flere overgrep, blant annet en 13 år gammel gutt som politiet identifiserte gjennom en av filmene.

– Et tungtveiende moment har vært tiltaltes diagnose, og de dårlige prognosene som foreligger med hensyn til behandling eller muligheten for kompenserende tiltak. Tiltalte har gjennom sine handlinger fra 1995 og fram til i dag vist en sterk og vedvarende interesse for unge gutter, heter det i dommen.

50-åringen er i tillegg dømt til å betale erstatning på 250.000 kroner til 12-åringen, og 210.00 kroner til 13-åringen.

Mannen, som har sittet i varetekt siden mai 2017, erkjenner å ha misbrukt 12-åringen og innrømmer delvis skyld for misbruk av 13-åringen, samt fotograferingen. 50-åringen har imidlertid anket dommen.

Aktuelt: Mann i 70-årene tiltalt for overgrep på 65 asiatiske jenter

Personvernpolicy