Unormalt mildt i november – kan gå mot rekord

Ålesund var det varmeste stedet i landet torsdag morgen. Det ble målt 16,3 plussgrader i byen, som her er fotografert fra Fjellstua på Aksla.
Ålesund var det varmeste stedet i landet torsdag morgen. Det ble målt 16,3 plussgrader i byen, som her er fotografert fra Fjellstua på Aksla. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

En rekke steder langs kysten viste gradestokken over 15 plussgrader før klokka 7 torsdag. November kan bli rekordvarm, ifølge meteorologene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hvis dette været fortsetter, så kan det faktisk skje. Sånn som den nærmeste uka ser ut, blir det mildt mange plasser, sier statsmeteorolog Trond Lien ved Meteorologisk institutt.

Torsdag morgen ble det målt over 15 grader minst sju steder i Møre og Romsdal. Da var Ålesund varmest med 16,3 grader. Utpå dagen ble det målt hele 18,1 grader i Rekdal i Romsdal.

Også i Finnmark, særlig i indre strøk, ligger temperaturene godt over det som er vanlig, ifølge Lien. Mange elver og vann er fortsatt uten is, og i stedet for snø er det fortsatt grønt gress mange steder.

Også langs kysten har det vært mildt med temperaturer på opptil fem grader over normalen.

– Så det gjelder hele Finnmark selv om temperatursvingningene er mindre på kysten, sier Lien.

Sjekk hvordan været blir fremover der du er

Personvernpolicy