Meny

Vitne om drapstiltalt ektemann: «Du må hjelpe meg, jeg har en body i bilen»

TILTALT: Svein Jemtland (47) skal ha kontaktet en mann i 40-årene for å få hjelp til å fjerne liket av ektefellen Janne Jemtland. Foto: Privat
En mann i 40-årene hevder han ble tilbudt 200.000 kroner av drapstiltalte Svein Jemtland for å hjelpe til med å kvitte seg med en kropp.

HEDMARKEN TINGRETT (ABC Nyheter): Midt på dagen 29. desember i fjor ble en mann i 40-årene fra Ringsaker oppringt av Svein Jemtland, som ønsket å få i stand et møte.

Mannen, som omtaler Jemtland som en bekjent, fikk beskjed om ikke å ta med seg mobilen til møtet.

– Jeg forsto på tonen at det var alvor. Jeg tenkte: «her er det bare å møte opp», sa han.

Vitnet har tidligere vært siktet for uriktig forklaring i etterforskningen av drapet på den 36 år gamle tobarnsmoren Janne Jemtland som ble skutt 29. desember i fjor.

Les også:  Sønnen (11) i avhør: – Jeg ble lei meg, trist og sint

– Tilbudt 100.000 eller 200.000 kroner

Jemtland har forklart at mannen hjalp ham med å skaffe bilen som skal ha blitt brukt til å frakte liket av 36-åringen til Glomma.

De to møttes på en parkeringsplass ved Kylstad skole.

RETTSSALEN: Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen (tv) og aktor Iris Øst Lydsdottir Storås i rettssalen i Hedmarken tingrett. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Under møtet sa Svein: «Du må hjelpe meg, jeg har en body i bilen». «Hæ? Kødder du med meg?», svarte jeg. Han fortalte at det lå en kropp i bagasjerommet og at han hadde med seg drapsvåpenet, sa mannen i retten.

Han benekter for at han visste at det var Jemtlands kone som lå i bagasjerommet.

Mannen i 40-årene forklarte at Jemtland virket desperat under møtet og at det skal ha blitt snakket om at kroppen måtte dumpes i et vann.

– Han tilbød meg penger for oppdraget. 100.000 eller 200.000 kroner og en tjeneste senere i livet.

Les også:  – Jeg tenkte: «Nå er mamma død»

Reiste til Thailand

Under møtet skal det ha blitt avtalt at Jemtland kunne låne en bil av vitnet senere samme dag. Bilen, som vitnet hadde lånt av en tredjeperson, skal ha blitt kjørt til et avtalt sted hvor Jemtland kunne hente den.

– Hva var grunnen til at han tok kontakt med deg?, spurte statsadvokat Iris Storås.

– Vi hadde hatt kontakt tidligere om noen andre ting. Jeg har ikke noen god forklaring. Det kan ha noe å gjøre med min fortid å gjøre, sa vitnet som tidligere er straffedømt.

– Når forsto du at det var Janne som var den døde, spurte Storås.

– Da hun ble etterlyst på nyttårsaften. Jeg følte meg som en løs tråd, så jeg ville bare vekk, jeg hadde heller ikke sovet siden jeg traff ham og var litt paranoid, fortalte mannen, som dagen etter reiste til Thailand uten å varsle politiet eller andre om hva hadde vært borti.

Les også: Jemtland-saken: Ba sønnen lyve til politiet

(Saken fortsetter under bildet)

FORSVARERE: Tiltaltes forsvarere, Ida Andenæs og Christian Flemmen Johansen i rettssalen i Hedmarken tingrett, i saken mot Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Tenkte på familiens sikkerhet

Noen dager etter å ha lånt bort bilen hevder vitnet å ha blitt oppringt av Jemtland. Samtalen skal ha vart i rundt 30 sekunder.

– Det var dårlige signaler, så det hakket veldig. Jeg avsluttet vel med å si at jeg ikke var interessert i å ha noe med dette å gjøre, sa han.

Jemtlands forsvarer Ida Andenæs spurte hvorfor han gikk med på en avtale om å låne ut bilen. Vitnet forklarte da at han trodde at dødsfallet hadde noe å gjøre med MC-miljøet som den tiltalte 47-åringen var en del av.

– Jeg var bekymret for mitt eget ve og vel, at andre var involvert, og da ville ikke jeg utsette meg selv eller familien min for noe. Tysting er ikke bra, det kan få konsekvenser, sa mannen i retten.

Populært