Dette skjer i dag

Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Arkivfoto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 15. november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjennelse i CNN-søksmål mot Trump

CNN har saksøkt president Donald Trump og flere av hans rådgivere etter at reporter Jim Acostas presseakkreditering ble trukket tilbake. Torsdag skal en dommer avgjøre om kanalen får en midlertidig forføyning som gir Acosta akkrediteringen tilbake. CNN vil også ha inndragelsen kjent grunnlovsstridig.

En lang rekke medier, inkludert CNNs argeste konkurrenter, fordømmer straffetiltaket mot Acosta.

Navalnyj i MR-domstol

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (ECHR) i Strasbourg kommer med sin kjennelse om de mange russiske pågripelsene av Moskva-kritiker Aleksej Navalnyj. Domstolen skal vurdere om pågripelsene er politisk motivert.

Høring om rovdyrtap

Stortingets energi- og miljøkomité holder åpen høring om erstatningsregler ved tap av beitedyr til rovvilt.

MDGs alternative budsjett

Torsdag ettermiddag er det Miljøpartiet De Grønnes tur til å legge fram et alternativt forslag til statsbudsjett. De nasjonale talspersonene Une Bastholm og Arild Hermstad presenterer budsjettet, som har fått tilttelen «For mennesker og miljø».

Samtidig holder regjeringspartiene og KrF nytt budsjettmøte.

Personvernpolicy