Ny runde med spørsmål om lukkede dører i Janne Jemtland-saken

Aktørene i rettssaken mot Janne Jemtlands ektemann i Hedmarken tingrett i Hamar tirsdag.
Aktørene i rettssaken mot Janne Jemtlands ektemann i Hedmarken tingrett i Hamar tirsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hedmarken tingrett tok tirsdag ettermiddag pause i påvente av behandlingen av en begjæring om lukkede dører når barneavhørene skal spilles av.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnevernet i Ringsaker kommune har sendt en anmodning der de ber om at dørene lukkes, for å skåne Janne Jemtland og ektemannens to tenåringsgutter. Anmodningen ble sendt mandag, og understøtter begjæringen til den drapstiltalte ektemannen om lukket rett under avspillingen, mener advokat Ida Andenæs, 47-åringens forsvarer.

Politiavhørene av ekteparets to mindreårige sønner er tatt opp på video og skulle etter planen spilles av tirsdag ettermiddag. Ektemannen har tidligere begjært lukkede dører, men fått avslag av retten.

Anken over avslaget ligger nå til behandling hos lagmannsretten, og Hedmarken tingrett besluttet tirsdag å vente med videre forhandlinger til lagmannsretten har sagt sitt. Dermed tar retten pause til etter lunsj onsdag.

Det er ikke tilkommet noe nytt til saken etter at retten startet sin behandling, mener guttenes bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen. Hun opprettholder sin påstand om at lagmannsretten må avvise begjæringen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Utgangspunktet er at rettsmøter er offentlige, og det skal helt særlige grunner til å lukke retten. At det er snakk om avhør av barn, er i seg selv ikke en slik særlig grunn. Jeg har gått igjennom innholdet av avhørene, og mener at det ikke er av en slik karakter at retten må lukke dørene, sa Hansen etter at retten hadde avsluttet for dagen.

Også aktor, statsadvokat Iris Storås, ber lagmannsretten avvise ektemannens begjæring.