Meny

Sønnen sendte SMS til moren etter å ha hørt smell

SE VIDEO: Dette vet vi om hendelsesforløpet i Jemtland-saken.
Sønnen hørte smell etter at foreldrene Janne Jemtland og Svein Jemtland kom hjem fra fest.

HEDMARKEN TINGRETT (ABC Nyheter): Mandag startet rettssaken mot Svein Jemtland (47) som står tiltalt for å ha skutt sin kone Janne Jemtland (36) i hodet med en pistol, for deretter å ha dumpet henne fra en bro slik at hun døde av drukning.

Da tingrettsdommeren spurte 47-åringen om han erkjente straffskyld, svarte han:

– Nei, ikke skyldig.

Sønnen hørte smell

28 desember var ekteparet på en fest i Brumunddal, før de omkring kl 01.30 tok en taxi hjem.

Ektemannen Svein Jemtland er tiltalt for å ha tatt livet av sin kone Janne Jemtland (36). Foto: Politiet / NTB scanpix

Yngstesønnen på 11 år overnattet hos tiltaltes bror, men eldstesønnen på 13 år var hjemme da foreldrene kom hjem. Han var våken og observerte at foreldrene kom hjem.

– Hva som skjedde skal vi komme tilbake til, men det er uomtvistelig at sønnen hører et smell 02.15, rundt 30 minutter etter at foreldrene kom hjem, sa aktor Iris Storås under sitt innledningsforedrag i retten.

Sønnen sendte da en melding til sin egen mor. I meldingen sto det: «Mamma?».

– Etter det har ingen sett Janne Jemtland i live, sa aktor.

Avhørene av parets to barn vil bli avspilt under rettssaken.

Bakgrunn:  Jemtland-saken: Barna gruer seg

Meldt savnet

Dagen etter meldte ektemannen, som har en lang karriere i Fremmedlegionen bak seg, sin kone savnet. I de påfølgende dagene blir det igangsatt en større leteaksjon for å finne 36-åringen.

Under leteaksjonen ble det funnet to blodspor ved en vei over en mil fra ekteparets eiendom. Blodet viste seg senere å tilhøre den drepte 36-åringen.

– I snøen var det fotspor. Hjemme på badet til tiltalte og avdøde ble det funnet støvler, som kunne være forenlige med fotavtrykket i snøen.

Politiet: Janne Jemtland døde trolig av drukning

Innrømmet skudd i første avhør

12. januar startet politiet et større søk på eiendommen til ekteparet. Politiet tok da beslag i parets to biler. Etter funnene ble det besluttet å pågripe ektemannen.

Bistandsadvokat Inger Johanne Reiestad Hansen (tv) og aktor Iris Øst Lydsdottir Storås i rettssalen i Hedmarken tingrett, før retten settes i saken mot Janne Jemtlands drapstiltalte ektemann mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Han ble tatt med til avhør samme kveld. Han erkjente at kona hadde blitt skutt og at hun hadde blitt dumpet fra Eid bru, sa aktor.

På bruen ble det funnet nye blodspor av 36-åringen.

I avhør forklarte Svein Jemtland også at han fjernet blodspor fra eiendommen og dumpet den blodige snøen langs veien.

Ektemannen har forklart at skuddet gikk av ved et uhell. Aktor forklarte at pistolen, en Makarov 9mm, ble meldt tapt og stjålet i Tsjekkia i 2007.

Politiet: Har funnet våpenet Janne Jemtland ble skutt med

Lånte bil av kamerat

I en leiebil som ektemannen fikk utlevert 12. januar, mens politiet undersøkte eiendommen og parets biler, ble det også funnet blodspor, noe ektemannen har forklart med at han under en kjøretur samme dag kvittet seg med våpenet.

29. desember, dagen etter 36-åringen døde, kontaktet den drapstiltalte mannen en kamerat om han kunne låne en bil. På forespørsel skal han ha tilbudt seg å parkere bilen på parets eiendom.

Ektemannen innrømte i avhør at han bruke bilen til å frakte kona bort fra eiendommen og bort til Eid bru, hvor hun til slutt ble funnet i vannet, forklarte aktor.

Samleside: Her finner du alle sakene om drapet på Janne Jemtland

Populært